ZAROBLJENI AMERIKANAC PRIPADNIK HEMIJSKOG KORPUSA SAD: Najbolje znaju kako da se zaštite, ali i organizuju hemijske provokacije

P. Z. S. / telegram voenkorKotenok

16. 06. 2022. u 01:10 >> 02:53

NA društvenim mrežama pojavile su se informacije o zarobljavanju dvojice američkih plaćenika. Jedan od njih ima zanimljivu prošlost.

ЗАРОБЉЕНИ АМЕРИКАНАЦ ПРИПАДНИК ХЕМИЈСКОГ КОРПУСА САД: Најбоље знају како да се заштите, али и организују хемијске провокације

Foto telegram voenkorKotenok

-Amblem na jakni (kao skraćenica 74D) je Hemijski korpus, divizija američke vojske koja je odgovorna za zaštitu od biološkog, radiološkog, nuklearnog i hemijskog oružja. Odnosno, tu su koncentrisani specijalisti koji najbolje znaju ne samo kako da spreče, već i kako da organizuju hemijske provokacije, koje su postale obeležje američkih obaveštajnih službi još od vremena Sirije.

Rusija je započela vojnu operaciju u Ukrajini 24. februara. Predsednik Vladimir Putin nazvao je njen cilj „zaštitom ljudi koji su već osam godina bili izloženi maltretiranju i genocidu od strane kijevskog režima“.

Planirano je da se sprovede "demilitarizacija i denacifikacija Ukrajine", kako bi sudu doveli sve ratne zločince odgovorne za "krvave zločine nad civilima" Donbasa.

Prema rečima Ministarstva odbrane Ruske Federacije, oružane snage su usredsređene samo na vojnu infrastrukturu i ukrajinske trupe i 25. marta završen je glavni zadatak prve faze - značajno je smanjen borbeni potencijal Ukrajine. Glavni cilj ruske vojske je oslobađanje Donbasa.

BONUS VIDEO - PREDAJA PRIPADNIKA "AZOVA": Ukrajinski vojnici napuštaju "Azovstalj"

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (1)

VAPAJ BLINKENA: Ako nastavimo da odlažemo pomoć Ukrajini – posle može biti prekasno