KIJEV ĆE SE BORITI ZA ZMIJSKO OSTRVO "KOLIKO BUDE POTREBNO": Ostrvo daje kontrolu nad zapadom Crnog mora

Tanjug

13. 05. 2022. u 11:42

UKRAJINA će se boriti za udaljeno Zmijsko ostrvo u Crnom moru "koliko god bude potrebno", rekao je danas načelnik obaveštajne službe ukrajinske vojske Kirilo Budanov.

КИЈЕВ ЋЕ СЕ БОРИТИ ЗА ЗМИЈСКО ОСТРВО КОЛИКО БУДЕ ПОТРЕБНО: Острво даје контролу над западом Црног мора

Foto: mil.in.ua/Ministarstvo odbrane Ruske Federacije

- Ko kontroliše to ostrvo može u bilo kojem trenutku da blokira kretanje civilnih brodova u svim pravcima ka jugu Ukrajine - kazao je Budanov, preneo je Rojters.

Prema nekim zvaničnicima, obnovljene borbe oko Zmijskog ostrva u prethodnim danima bi mogle da postanu bitka za kontrolu nad zapadnom obalom Crnog mora, dok ruske snage pokušavaju da se probiju na ukrajinski sever i istok.

Zmijsko ostrvo, veličine oko 17 hektara, nalazi se u Odeskoj oblasti, jednako je udaljeno od rumunskog grada Sulina i ukrajinskog grada Vilkovama, a ovaj region prepoznatljiv je i po bogatim rezervama nafte i gasa.

BONUS VIDEO: UDAR "KALIBRA": Rusi objavili snimak kako uništavaju ukrajinsku vojsku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

IZRAEL SE OGLASIO NAKON NAPADA NA IRAN: Poslali jasnu poruku Teheranu - pojavio se novi snimak (FOTO/VIDEO)