BRITANCI SMISLI NAPAD NA ZMIJSKO OSTRVO: Ukrajinci pretrpeli katastrofu, Rusi pokvarili „pobedu“ DŽonsonu i Zelenskom

P. Z. S. / ria.ru

10. 05. 2022. u 20:11

NAPAD Oružanih snaga Ukrajine na Zmijsko ostrvo osmislili su britanski savetnici, a naređenje je izdao lično Vladimir Zelenski, uprkos primedbama ukrajinskog Generalštaba, rekao je za RIA Novosti izvor u ruskim bezbednosnim snagama.

БРИТАНЦИ СМИСЛИ НАПАД НА ЗМИЈСКО ОСТРВО: Украјинци претрпели катастрофу, Руси покварили „победу“ Џонсону и Зеленском

Foto MO Ukrajine


-Naredbu za neverovatno glup napad na Zmijsko ostrvo dao je lično Zelenski i zahtevao da se „medijski“ rezultat postigne do 9. maja. Prema već potvrđenim informacijama, Valerij Zalužni i njegov generalštab bili su protiv ove samoubilačke operacije, ideje o što su Zelenskog predložili njegovi britanski savetnici, rekao je on.

Od 7. maja, ruske trupe su odbile nekoliko pokušaja da zauzmu ostrvo Zmejni (Zmijsko ostrvo). Prema rečima zvaničnog predstavnika ruskog Ministarstva odbrane, general-majora Igora Konašenkova, ukrajinske trupe su izgubile 14 aviona i helikoptera, kao i 30 dronova i više od 50 pripadnika osoblja.

-Finale ove akcije trebalo je da bude zajednička izjava o takozvanoj „pobedi“ britanskog premijera Džonsona i Zelenskog. Ali, na kraju, samo je Džonson juče govorio, ne pominjući ni reč o katastrofi Operacije zauzimanja na juriš Zmijskog ostrva, rekao je izvor.

BONUS VIDEO - Pogledajte: Ovako izgleda grad pod zemljom u "Azovstalju" koji su opkolili Rusi

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

Komentari (0)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)