"ZABORAVILI SU NA BOMBARDOVANJE JUGOSLAVIJE I IRAKA": Ruski ambasador u Americi o zločinima SAD i NATO saveznika

Novosti online

23. 03. 2022. u 09:46

RUSKI ambasador u SAD Anatolij Antonov oglasio se danas, podsećajući na bombardovanje Iraka, Libije i Jugoslavije od strane američkih vlasti i njihovih saveznika.

ЗАБОРАВИЛИ СУ НА БОМБАРДОВАЊЕ ЈУГОСЛАВИЈЕ И ИРАКА: Руски амбасадор у Америци о злочинима САД и НАТО савезника

Foto: Profimedia/Ilustracija

- Američko ministarstvo odbrane očigledno je zaboravilo kako su Vašington i njihovi saveznici bombardovali Irak, Libiju i Jugoslaviju - poručio je danas ruski ambasador u SAD Anatolij Antonov, komentarišući izjave Pentagona o navodnim ruskim ratnim zločinima u Ukrajini.

- Imamo osećaj kao da je Pentagon zaboravio kako su, sasvim nedavno, SAD i njeni NATO saveznici bombardovali gradove u Jugoslaviji, Iraku, Libiji. Nečuveni zločini koje su počinili američki vojnici i plaćenici u Avganistanu i Siriji takođe su, izgleda, nestali iz sećanja Vašingtona - citirala je Antonova pres-služba ruske ambasade na svom Telegram kanalu, prenosi TASS.

Ruski diplomata je rekao i da ukrajinske radikalne grupe primenjuju taktiku koju su koristile nacističke snage tokom Drugog svetskog rata.

- Udari naših vojnih snaga ciljaju isključivo objekte vojne infrastrukture Kijeva. Kao odgovor, ukrajinske radikalne grupe primenjuju taktiku koju su koristili nacisti tokom Drugog svetskog rata. Koristeći žene i decu kao živi štit, neonacisti raspoređuju višecevne raketne sisteme u stambenim naseljima i koriste ih za napad na ruske trupe - saopštio je Antonov na svom Telegram kanalu.

- Te snage takođe koriste rakete Točka-U sa kasetnom municijom protiv civila i sprečavaju civile da napuste zone neprijateljstava - naglasio je ruski ambasador.

Američki Pentagon pre toga optužio je ruske snage da su počinile ratne zločine u Ukrajini i dodao da će pomoći u prikupljanju dokaza o njima, optužujući Kremlj da izvodi neselektivne napade kao deo namerne strategije u sukobu.

BONUS VIDEO: PRIZNANjE NEMAČKOG NOVINARA: Bio sam obučavan da lažem, izdajem i da javnosti ne saopštavam istinu

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (3)

OSUĐENA NA 50 GODINA ZBOG BIZARNOG ZLOČINA: Ubila trudnicu, pa joj ukrala bebu iz stomaka (VIDEO)