RAZBIJENO ŠEST KOLONA UKRAJINSKE VOJSKE: Ruska avijacija ih sravnila sa zemljom

Novosti online

28. 02. 2022. u 19:18

OPERATIVNO-taktička avijacija Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije uništila je šest kolona oklopnih vozila ukrajinskih Oružanih snaga, saopštio je zvanični predstavnik Ministarstva odbrane Rusije general-major Igor Konašenkov.

РАЗБИЈЕНО ШЕСТ КОЛОНА УКРАЈИНСКЕ ВОЈСКЕ: Руска авијација их сравнила са земљом

Foto t.me/RVvoenkor

Po njegovim rečima, uništeno je 311 tenkova i drugih borbenih oklopnih vozila, 42 aviona i helikoptera, uključujući one koji se nalaze na zemlji, 51 višecevni bacač raketa, 147 artiljerijskih oruđa i 263 jedinice specijalne vojne tehnike.

Foto t.me/RVvoenkor

„Od početka izvođenja specijalne operacije ruskih Oružanih snaga pogođeno je 1.146 objekata vojne infrastrukture Ukrajine, među kojima su 31 komandni i komunikacioni centar Oružanih snaga Ukrajine, 81 protivvazdušni raketni kompleks S-300, Buk M1 i OSA, kao i 75 radara“, rekao je Konašenkov na brifingu.

Foto AP

Predstavnik ruske vojske naglasio je da je tokom današnjeg dana Luganska narodna republika nastavila sa ofanzivom u pravcu naselja Kremeno, gde je napredovala za još tri kilometra. Jedinice oružanigh snaga Donjecke narodne republike su tokom protekla 24 časa napredovale za 16 kilometara i preuzele kontrolu nad mestom Zamožno.

Pored toga, još 110 ukrajinskih vojnika se dobrovoljno predalo.

rs.sputniknews.com

BONUS VIDEO: RUSI UŠLI U HARKOV: Oklopna vozila se probila u centar drugog najvećeg ukrajinskog grada

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

EKSKLUZIVNO: Pogledajte šta policija radi u kući Dankine majke (VIDEO)