BIL KLINTON HOSPITALIZOVAN: Sumnja se na infekciju krvi

Novosti onlajn

15. 10. 2021. u 07:32

BIVŠI američki predsednik Bil Klinton primljen je u bolnicu u Kaliforniji zbog infekcije i dobro je reagovao na dvodnevnu terapiju, saopštili su njegovi lekari.

БИЛ КЛИНТОН ХОСПИТАЛИЗОВАН: Сумња се на инфекцију крви

Foto: Printskrin

Klinton (75) je hospitalizovan u utorak uveče u Medicinskom centru UCIM u kalifornijskom gradu Ervajnu, zbog sumnje na infekciju krvi, za koju lekari veruju da je započela kao urinarna infekcija, prenosi Rojters pozivajući se na izveštaj Si-En-Ena.

- On se oporavlja i dobre je volje, a zahvalan je lekarima, medicinskim sestrama i osoblju koji mu pružaju odličnu negu - saopštio je Angel Urenja, portparol bivšeg predsednika SAD.

U saopštenju se navodi da Klinton ostaje u bolnici radi stalnog praćenja.

Njegov portparol je objasnio da nakon dva dana lečenja broj belih krvnih zrnaca kod Klintona opada i da dobro reaguje na antibiotike.

- Medicinski tim iz Kalifornije bio je u stalnoj komunikaciji sa predsedničkim medicinskim timom iz Njujorka, uključujući i njegovog kardiologa. Nadamo se da će uskoro otići kući - naveo je u saopštenju Urenja.

Si-En-En prenosi i da zdravstveno stanje Klintona nije povezano sa prethodnim srčanim problemima ili kovid-19 infekcijom.

Klinton je bio predsednik SAD u dva mandata, između 1993. i 2000. godine.

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUK 

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DANAS JE DOBAR DAN ZA SRBIJU: Vučić se oglasio sa važnim vestima (FOTO)