LUKAŠENKO ZAPADU: "Sekire i vile" vam se mogu vratiti kao bumerang

Novosti onlajn

09. 08. 2021. u 12:53

PREDSEDNIK Belorusije Aleksandar Lukašenko posavetovao je zapadnim državama da ne koriste sankcione "sekire i vile", jer im se to može vratiti kao bumerang.

ЛУКАШЕНКО ЗАПАДУ: Секире и виле вам се могу вратити као бумеранг

Foto: Arhiva Novosti

- Ne treba koristiti sankcione "sekire i vile". Tim pre što to može imati efekat bumeranga. To pokazuje današnja situacija na belorusko-poljskoj, belorusko-ukrajinskoj granici, belorusko-litvanskoj i belorusko-letonskoj granici - rekao je Lukašenko na konferenciji "Razgovor sa predsednikom".

Po njegovim rečima, "stvar nije u sankcijama", već u tome što je bilo pokušano da se zabrani Belorusiji da gradi atomske centrale.

- Jesmo li mi radili nešto što se ne radi? Ne. Ista ta Litvanija koja je lajala povodom atomske centrale planira da je kod sebe napravi. Međutim, za to je potrebna mobilizacija i odgovarajuća pomoć, pozajmiti od nekoga novac, a zatim vratiti. Od toga je sve i počelo - rekao je predsednik.

Lukašenko je dodao da je Minsk spreman da preusmeri izvoz kalijuma u ruske luke.

- Političari (litvanski) žele da pucaju sebi u glavu – da nam zatvore luke kako bi utovarali hemijska i kalijumska đubriva. Slušajte, mi ćemo tu količinu da izvezemo, natovarićemo u Murmansku. Nije problem - rekao je Lukašenko na konferenciji za štampu.

On je naglasio da je Belorusija spremna da isporučuje proizvode u Kinu i Indiju Severnim morskim putem.

- Izvolite, pucajte u glavu. Izlaz (iz ovog stanja): dok nismo prešli crvenu liniju, saterujući jedni druge u ćorsokak, moramo sada rešavati ovu situaciju. Međutim, lopta je u njihovom dvorištu - rekao je predsednik.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)