ODLAZAK U KNIN JE SRAMOTAN: Srpska stranka u Hrvatskoj kritikuje Miloševića

Jurica Kerbler - Stalni Dopisnik iz Zagreba

subota, 01. 08. 2020. u 20:39

ОДЛАЗАК У КНИН ЈЕ СРАМОТАН: Српска странка у Хрватској критикује Милошевића

Foto: Fejsbuk

ODLAZAK Borisa Miloševića u Knin je pogrešan, štetan i nadasve sramotan, poruka je Demokratskog saveza Srba, jedne od političkih stranaka Srba u Hrvatskoj.

DSS zaključuje kako je to loš postupak za srpski narod, a Miloševićev dolazak u Knin ne znači da predstavlja srpski narod, već isključivo sebe i hrvatsku vladu čiji je član.

- Srbi u Hrvatskoj pretrpeli su mnoga stradanja i nepravde, ali sačuvali su nacionalnu svest i dostojanstvo koje nisu ostavili Miloševiću na rasprodaju - zaključak je Glavnog saveta Demokratskog saveza Srba. Pozvali su i Milorada Pupovca i članove SDSS-a da se suprotstave nanošenju nacionalne sramote, jer će ih to pratiti generacijama.

Predsednik DSS-a Srđan Milaković oštro je kritikovao i Pupovca, tvrdeći da su njegovim glasom Srbi postali nacionalna manjina u Hrvatskoj. Po njegovim rečima Pupovca su helikopterom dovezli u sabor kako bi njegov glas bio presudan kod promene hrvatskog ustava. Milković smatra da je Pupovac i za vreme pregovora Hrvatske i EU, te kod prijema Hrvatske u članstvo prećutao kakav je položaj Srba u Hrvatskoj, pa na dnevni red nije došlo rešavanje nagomilanih problema koji muče Srbe.

- U Oluji su Srbi pretrpeli stradanje nesagledivih posledica i niko ko deli pozitivne vrednosti ljudskog društva ne može da očekuje da predstavnici srpskog naroda učestvuju u proslavi svoje nesreće. Jer, obeležavanje Oluje je slavlje, a Srbi razloga za slavlje nemaju - konstatuje Demokratski savez Srba, uz napomenu da ovaj postupak Miloševića ne može da unapredi odnose Srba i Hrvata, te Srbije i Hrvatske.


 


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (11)

Miloš

01.08.2020. 21:48

Zlikovci se trebaju klanjati žrtvama, ne žrtve zlikovcima. Nikad predstavnik Srba ne treba da učestvuje u obeležavanju " oluje ". Sramna je i sama pomisao na Miloševićev odlazak u Knin.

Milan

01.08.2020. 22:30

Da li ce Milosevic ici u Knin ili nece? Da li ce pozdrav ZDS biti zabranjen ili nece? Ova pitanja i dileme medijski su najatraktivnije iako su manje vazne od npr. pitanja rjesavanja zivotnih pitanja prognanih osoba iz RH. Koliko zgarista, koliko napustenih i opljackanih kuca "zjapi" u Hrvatskoj i sale svijetu veoma ruznu sliku o ovom dijelu Europe. Nema zakonskih rjesenja jer nema volje da se ovi problemi rijese.

Khal Drogo

02.08.2020. 03:16

Прослава злочиначке акције "Олуја" и највећег злочина од времена Јадовна и Јасеновца је морбидна, болесна и нешто непојмљиво у нормалном свијету. То је исто као да прослављате "коначно рјешење проблема Срба" у Јасеновцу. Сподобе које то прослављају, а биће ту и понеког дернека, су она најпоганија сорта људског рода. Одлука Бориса Милошевића је срамна, надам се моменат тренутног посрнућа, а само присуство било ког Србина том моридном скупу ће се покушати искористити да се крвници и зликовци амнестирају. Зато и не чуди "додатни захтјев" Косорове, знан рукопис неоусташке булументе. Шта је ту је, ваља покушати ствари поправити, Србе који су застранили, укључујући и Милошевића, покушати вратити на добар пут. Градити односе са свима треба, али сјећање на српске мученице који пострадаше у том погрому се е смије каљати, а присуством Србина на прослави погрома се каља.

Željko Puškar

02.08.2020. 10:29

Bio sam i ja u Oluji sa dvije maloljetne kćeri i suprugom,od silne "brige"za nas nisam mogao upisati kćeri u školu u Beogradu,slali nas na jug iako smo imali osiguran smještaj u BG.Sestra mi morala doći iz Moskve da potpiše izjavu o smještaju kod nje.Već tada sam odlučio da se vratim,polovinom septembra bio u redu vlade Hrvatske da se upišem za povratak.tri naredne godine borili se za dokumente,putovali u Istočnu Slavonju,Markušica,Jankovci,Vukovar,Mirkovci.Za to vrijeme pomoć za nas 4 bila je vreća brašna mjesečno.Vratili se 1998.supruga i ja,kćeri ostale u Novom Sadu studirajući,diplomirale i vratile se u Hravatsku,rade sada u Zagrebu.Sve o trošku roditelja,supruga u Italiji ja za SDF i UNCR radio.Ostavite nas da živimo kako želimo,ostali smo Srbi,slavim Krsnu Slavu,Božić i Uskrs,aktivan u parohiji i srpskim udruženjima.Teško ali ponosni i mi.Ostavite ovo malo Srba u Hrvatskoj da žive kako oni žele.

Mišo Peć

02.08.2020. 12:23

Ovaj Milošević ide na proslavu tamo gde mu se i tajo borio,samo nebi smeo da iznosi da to radi u ime Srba,veći je problem kako Pupovac predloži baš njega za potpresednika u hrvatskoj vladi tj.po čijim instrukcijama.

Jerko

03.08.2020. 13:01

Miloševiću je bilo mjesto u Kninu pred 25 godina, ali ne Borisu nego Slobodanu. To da je napravio, Srbi bi ga slavili kao Obilića,ali ne...izdade ih ko Branković...pred 25 godina Slobodan, sad Boris

Klimt Bec

04.08.2020. 13:13

Pljunuo si na sve svoje predke, i zrtve Hrvatskog Genocida nad Srpskim Narodom!!! Ne postoji ni jedna rec koja bi opravdala tvoj odlazak, od sada si " Izrod".