KOSOR: Milošević da prizna da Oluja nije etničko čišćenje

Tanjug

01. 08. 2020. u 17:39

BIVŠA hrvatska premijerka Jadranka Kosor poručila je danas da predsednik Srpskog nacionalnog vijeća i potpredsednik hrvatske vlade Boris Milošević, pre odlaska na obeležavanje godišnjice "Oluje" u Kninu, treba jasno kaže da ta akcija nije bila etničko čišćenje.

КОСОР: Милошевић да призна да Олуја није етничко чишћење

Foto: Novosti

Kosor je u objavi na Tviteru zatražila od Miloševića i da osudi predsednika Srbije Aleksandra Vučića koji, kako ona tvrdi, "grmi o etničkom čišćenju uprkos presudi suda u Hagu".

- Da bismo oprostili drugima i pomirili se s njima, moramo se često miriti sami sa sobom i oprostiti sebi samima priznajući sopstvene greške i propuste. Ako je taj proces iskren, ide se korak napred. Ako nije, nikuda se ne stiže - smatra Kosor.

Boris Milošević je danas na Fejsbuku objasnio da mu nije bilo lako da donese odluku da ide na proslavu "Oluje", ali da u Knin ide "otvorena srca", s nadom da aktuelna vlada može napraviti važan korak ka budućnosti i društvu razumevanja i tolerancije.

On smatra da je njegov najavljeni odlazak na obeležavanje vojne akcije "Oluja" važan gest koji će poboljšati status srpske zajednice u Hrvatskoj.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (43)

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?