ROBOT KOJI IMA LICE KAO ČOVEK: Možete ga kupiti ili iznajmiti (VIDEO)

Novosti online

03. 12. 2021. u 19:26

NOVI humanoidni robot čije lice je gotovo identično ljudskom i može da prikazuje izraze lica kao čovek, predstavljen je na izložbi IT kompanija u Velikoj Britaniji.

РОБОТ КОЈИ ИМА ЛИЦЕ КАО ЧОВЕК: Можете га купити или изнајмити (ВИДЕО)

Foto youtube engineered arts

Za robota pod imenom „Ameka“ njegovi kreatori su naveli da je „savršena humanoidna robotska platforma za interakciju ljudi i robota“.

Na snimku koji se pojavio na društvenim mrežama, vidi se robot čije je lice realistično, osim što je u sivoj boji.

On se prvo „probudi“, a onda prikazuje niz izraza lica i emocija, uz realistične pokrete očiju.

Proizvođači navode da on već može da se kupi i iznajmi, ali samo kao nepokretna mašina, ali bi u budućnosti trebalo da može i da hoda, prenosi RT.

rs.sputniknews.com

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

SA ODMORA SE VRAĆATE BOLESNI I UMORNI? Lekar objasnio zašto se to dešava i kako to možete izbeći