JAVNO PREDAVANJE ERVINA VURMA 30. MAJA IPRED MSUB: "Jedan minut" sa publikom na Ušću

M.A.K.

26. 05. 2022. u 17:15

SVETSKI slavni umetnik Ervin Vurm, čija izložba "Jedan minut zauvek", je u toku na svih pet nivoa beogradskoj Muzeja saveremene umetnosti, održaće 30. maja javno predavanje ispred ispred zdanja na Ušću, sa početkom u 20 časova.

ЈАВНО ПРЕДАВАЊЕ ЕРВИНА ВУРМА 30. МАЈА ИПРЕД МСУБ: Један минут са публиком на Ушћу

Foto MSUB Bojana Janjić

Vurm će sa publikom podeliti svoje tridesetogodišnje iskustvo i govoriti o svom umetničkom pristupu i dosadašnjim ostvarenjima.

Ovo je prva samostalna izložba istaknutog austrijskog autora u Srbiji i prva velika izložba na Balkanu, na kojoj je predstavio kompleksan stvaralački opus ovog, sa radovima od 90-ih godina prošlog veka, do danas.

Pored globalno slavnih jednominutnih skulptura, na izložbi su predstavljeni i drugi prepoznatljivi radovi - "Uzana kuća", "Debeli automobil", "Debela kuća", apstraktne i performativne skulpture, od kojih je novu seriju uradio posebno za ovu postavku, a kao modeli su mu poslužile najznačajnije građevine jugoslovenskog modernističkog nasleđa u Beogradu.

Kustosi izložbe su Maja Kolarić i Žerom Sans. Prisustvovanje predavanju je besplatno.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ZAŠTO BEBE NE TREBA LJUBITI? Dr Milićević za Novosti: Kako da dete zaštitite od bolesti koja se vratila na velika vrata (VIDEO)

ZAŠTO BEBE NE TREBA LjUBITI? Dr Milićević za "Novosti": Kako da dete zaštitite od bolesti koja se vratila na velika vrata (VIDEO)

PEDIJATAR dr Saša Milićević rekao je za "Novosti" da neće svaka beba obolela od velikog kašlja završiti na bolničkom lečenju. Kako se bebe leče? Koja se terapija primenjuje? Koliko traje vakcinalni imunitet? Samo su neka od pitanja koje smo postavili pedijatru dr Milićeviću u prvoj epizodi podkasta "Nije samo naslov ".

06. 02. 2024. u 15:17

Komentari (0)

NOVA BRUKA KIJEVA: Amerikanci otkrili šta se desilo u Avdejevki