JAVNO PREDAVANJE ERVINA VURMA 30. MAJA IPRED MSUB: "Jedan minut" sa publikom na Ušću

M.A.K.

26. 05. 2022. u 17:15

SVETSKI slavni umetnik Ervin Vurm, čija izložba "Jedan minut zauvek", je u toku na svih pet nivoa beogradskoj Muzeja saveremene umetnosti, održaće 30. maja javno predavanje ispred ispred zdanja na Ušću, sa početkom u 20 časova.

ЈАВНО ПРЕДАВАЊЕ ЕРВИНА ВУРМА 30. МАЈА ИПРЕД МСУБ: Један минут са публиком на Ушћу

Foto MSUB Bojana Janjić

Vurm će sa publikom podeliti svoje tridesetogodišnje iskustvo i govoriti o svom umetničkom pristupu i dosadašnjim ostvarenjima.

Ovo je prva samostalna izložba istaknutog austrijskog autora u Srbiji i prva velika izložba na Balkanu, na kojoj je predstavio kompleksan stvaralački opus ovog, sa radovima od 90-ih godina prošlog veka, do danas.

Pored globalno slavnih jednominutnih skulptura, na izložbi su predstavljeni i drugi prepoznatljivi radovi - "Uzana kuća", "Debeli automobil", "Debela kuća", apstraktne i performativne skulpture, od kojih je novu seriju uradio posebno za ovu postavku, a kao modeli su mu poslužile najznačajnije građevine jugoslovenskog modernističkog nasleđa u Beogradu.

Kustosi izložbe su Maja Kolarić i Žerom Sans. Prisustvovanje predavanju je besplatno.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

PORODIČNI ODMOR U PRAVOM SMISLU: Bazeni, dobra plaža, raznovrsne animacije, ukusna i raznovrsna hrana, šta više poželeti