PERFORMANSI NA OTVARANJU IZLOŽBE "TO SE NIJE DOGODILO" U BIOSKOPU "BALKAN": Počast zaboravljenoj avangradi

M.A.K.

13. 07. 2021. u 16:18

IZLOŽBA "To se nije dogodilo!" sekcije proširenih medija ULUS-a, u čast stogodišnjice objavljivanja prvog broja "Zenita", međunarodne avangardne revije za umetnost i kulturu, u bioskopu "Balkan", u četvrtak, 15. jula, biće otvorena serijom performansa.

ПЕРФОРМАНСИ НА ОТВАРАЊУ ИЗЛОЖБЕ ТО СЕ НИЈЕ ДОГОДИЛО У БИОСКОПУ БАЛКАН: Почаст заборављеној авангради

ULUS

Nastupiće pesnikika Višnja Janošević, autorka "Sna u vrućoj sobi", performer Aleks Zaina, koja u radu "Ideologija stereotipa" (izaziva publiku da se suoči sa sopstvenim stereotipima), a biće izveden i "Slepstik dve luftike protivne svemu", pod nazivom "Stotinu mu bogova", u kome nastupaju umetnice pod pseudoniumom Markiza de Sadu i Dekadenca.

Autor "Ubijanja snova" je Joana Knežević, muziku potpisuje Katarina Ranković, a prerformeri su, uz autorku i Džuli Le Lej, Olga Uzikaeva, Katarina Bućić, Vladimir Čubrilo, Ana Obradović, Marija Stanković i Lidija Antonović. U "Inkarnaciji dvopolnika metakozmosa", učestvuje Marka Nektana, uz koautorku Natašu Milojević, a u finalu će biti emitovan video snimak Kralja Čačka iz SKC Kragujevac u kome možete čuti nešto više o panikmetru, čeličnom vešu, skokovima agresivnoh jona, mukotonama, obrtanju Planete.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024