UHAPŠEN ZBOG 28 KRAĐA: Valjevska policija privela provalnika

Tanjug

19. 03. 2021. u 22:04

POLICIJA u Valjevu rasvetlila je 15 teških i još 13 krađa i uhapsila N. P. rođenog 1983. godine iz Valjeva zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio ta krivična dela, saopšteno je večeras iz MUP-a.

УХАПШЕН ЗБОГ 28 КРАЂА: Ваљевска полиција привела провалника

Foto Ilustracija / B. Subašić

Sumnja se da je osumnjičeni u protekla tri meseca, na području grada Valjeva, provaljivao u kuće, stanove, poslovne objekte i vozila, kao i da je ulazio u nezaključane kuće i vozila iz kojih je krao računarsku opremu, zlatni nakit, mobilne telefone, foto aparate i novac.

Takođe, sumnjiči se i da je ukrao dve platne kartice sa kojih je podigao novac, jednu iz vozila a drugu sa gradilišta, iz prostorije u kojoj radnici ostavljaju svoju garderobu.

Protiv njega su podnete i krivične prijave zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo falsifikovanje i zloupotrebe platne kartice.

Na taj način je, kako se sumnja, vlasnike oštetio za oko milion dinara.

Policija je danas, prilikom pretresa stana, kod osumnjičenog pronašla deo ukradene robe koji će biti vraćen vlanicima.

Osumnjičeni je prilikom preteresa upućivao pretnje policijskom službeniku, zbog čega je protiv njega podneta i krivična prijava zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivičnio delo ometanje službenog lica u vršenju službene dužnosti.

U zakonskom roku, osumnjičeni će, uz krivičnu prijavu, biti priveden Osnovnom javnom tužilaštvu iz Valjeva.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)