PUCAO U STOMAK ZBOG DEVOJKE? Aleksandar iz Velike Plane osumnjičen za pokušaj ubistva - lisice i za oca napadača

J. Ilić

22. 12. 2023. u 19:32

PRIPADNICI Ministarstva unutrašnjih poslova u Velikoj Plani, u saradnji sa policijom u Beogradu i Višim javnim tužilaštvom u Smederevu, uhapsili su Aleksandra M. (23) iz okoline Velike Plane, zbog sumnje da je u četvrtak uveče, posle svađe zbog devojke, pokušao da ubije tinejdžera N. D. (19), pucajući u njega iz puške. Ranjeni mladić zbrinut je u Opštoj bolnici u Smederevskoj Palanci, operisan je i, kako saznajemo, nije u životnoj opasnosti.

ПУЦАО У СТОМАК ЗБОГ ДЕВОЈКЕ? Александар из Велике Плане осумњичен за покушај убиства - лисице и за оца нападача

Ilustracija/Foto: Nenad Zivanovic

Osumnjičenom Aleksandru M. na teret se stavljaju krivična dela ubistvo u pokušaju i nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija. Kako je saopšteno, uhapšen je i njegov otac V. M. (54), koji se tereti da je izvršio krivična dela pomaganje i nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Sumnja se da je Aleksandar M. preksinoć, ispred svoje kuće u Miloševcu, nakon rasprave, iz puške u nelegalnom posedu pucao u stomak devetnaestogodišnjem mladiću i naneo mu teške telesne povrede opasne po život, nakon čega je pobegao, saopštila je PU Smederevo.

Kako "Novosti" saznaju, svađa je započela zbog devojke. Navodno je N. D. došao do aleksandra kako bi "poravnali račune", ali je tokom svađe osumnjičeni ušao u kuću i nekoliko trenutaka kasnije izašao sa puškom u ruci. Pre nego što je ispalio metak, navodno je rekao: "E sad ćeš da vidiš".

Komšije koje su izašle kad su čule pucanj videle su mladića u lokvi krvi i pozvale policiju i Hitnu pomoć.

Intenzivnim operativnim radom, policijski službenici su ubrzo uhapsili V. M. zbog sumnje da je pomogao sinu da pobegne, tako što ga je odvezao do stana mladićevog prijatelja u Beogradu i pronašli pušku, koju je pokušao da sakrije. Zatim je uhapšen i Aleksandar M., koji se skrivao u jednom stanu u Beogradu.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni višem javnom tužiocu u Smederevu.

Oružje bez dozvole

OSUMNjIČENI za pokušaj ubistva uhapšen je u stanu svog prijatelja nekoliko sati kasnije, a potom i njegov otac V. M., koji mu je pomogao u skrivanju nakon zločina. Oružje kojim je upucan N. D. je ubrzo pronađeno i tada je utvrđeno da se radi o nelegalnom oružju. Istragu vodi Više javno tužilaštvo u Smederevu, a osumnjičeni bi danas trebalo da bude saslušan.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KNAUS: Francuska i Nemačka blokiraju glasanje o Prištini u Savetu Evrope, Vučić efektno apelovao na Makrona