SUTRA SASLUŠANJE UČENIKA KOJI JE SNIMIO INCIDENT U TEHNIČKOJ ŠKOLI: Ispisan još jedan đak iz istog odeljenja

S.BABOVIĆ

22. 12. 2022. u 22:23

SASLUŠANjE M.M.(18), učenika Tehničke škole u Trsteniku, koji je snimao incident u kome je žrtva bila profesorka 9.novembra, sutra bi trebalo da bude u Osnovnom javnom tužilaštvu u Trsteniku.

СУТРА САСЛУШАЊЕ УЧЕНИКА КОЈИ ЈЕ СНИМИО ИНЦИДЕНТ У ТЕХНИЧКОЈ ШКОЛИ: Исписан још један ђак из истог одељења

Foto: FB Tehnička škola Trstenik

Od početka vaspitno-disciplinskog postupka koji se protiv njega i još dvojice učenika vodio u školi, M.M. je, kako su "Novosti", ranije objavile više puta, uredno pohađao nastavu i kako su bila ranije objavljena saznanja "Novosti", žalbu na odluku direktora Milana Glidžića o isključenju je podneo i on, kao i N.Ž.(17), učenik koji je izmakao stolicu profesorki.

Na pitanje da li su isključeni učenici vraćeni u školu, jer je usvojena njihova žalba, direktor škole Milan Glidžić nije odgovorio "Novostima" od 14.decembra, kada smo ga prvi put pitali. Informaciju da se učenik žalio i Ministarstvu prosvete koja je objavljena večeras, u školi nisu mogli da potvrde.

Tužilaštva sa druge strane, nastavljaju svoj posao. Osnovno javno tužilaštvo u Trsteniku procesuira M.M. zbog krivičnog dela zlostavljanje i mučenje, a nakon prošlonedeljneg odlaganja usled neprisustva advokata osumnjičenog, u petak bi trebalo da bude saslušan.

Pripremni postupak u okviru sudske istrage o incidentu koji se dogodio u Tehničkoj školi počeo je i pred Višim javnim tužilaštvom u Kruševcu, a prva je iskaz dala profesorka, oštećena u ovom slučaju. Maloletnik I.K.(16), koji je snimak izmicanja stolice profesorki, njen pad i smejanje đaka, postavio na viber je saslušan, dok se N.Ž. (17), koji je profesorki izmakao stolicu, nije pojavio. Njegov otac, Veroljub Živković - Pufa je njegovo odusustvo obrazložio zdravstvenim stanjem.

Osim I.K.(16),koji se ispisao iz škole dna pre zasedanja Nastavničkog veća 23.novembra kada je predložena odluka o isključenju, koju je kasnije direktor usvojio, iz istog odeljenja trećeg razreda ispisao se još jedan učenik. Kako saznajemo, taj đak je nastavio školovanje u drugom gradu, a nezvanične informacije iz kolektiva Tehničke škole, kao razlog za ispisivanje navode atmosferu u učionici.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (5)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri