DA LI JE NA POMOLU ČETRVRTI POKUŠAJ MINIRANJA POSTUPKA U TRSTENIKU?- “Novosti” otkrivaju šta se do sada dešavalo iza kulisa Nastavničkog veća

S.Babović

24. 11. 2022. u 22:37

POSLEDNjA nezvanična informacija iz izvora bliskih Tehničkoj školi u Trsteniku, koju su “Novosti” prve objavile, da roditelj jednog od učenika, vinovnika incidenta razmišlja da tuži školu, bio bi četvrti pokušaj miniranja vaspitno-disciplinskog postupka.

ДА ЛИ ЈЕ НА ПОМОЛУ ЧЕТРВРТИ ПОКУШАЈ МИНИРАЊА ПОСТУПКА У ТРСТЕНИКУ?- “Новости” откривају шта се до сада дешавало иза кулиса Наставничког већа

Foto:FB

Kako je “Novostima” danas prepodne potvrđeno u Osnovnom sudu u Trsteniku, ali i u Privrednom sudu u Kraljevu, zvanične tužbe, međutim, još uvek nema u evidenciji. Sagovornici "Novosti" u školskom kolektivu, koji je jednoglasno podržao koleginicu, ne isključuju mogućnost da do tužbe dođe, ukoliko se usvoji predlog o isključenju.

- Imali smo kod učenika, I.K(17), koji je snimao incident u učionici ispisivanje iz škole dan pre donošenja odluke Nastavničkog veća - navode sagovornici “Novosti”.

Za njega je predloženo isključenje, ali je činjenica da će se prema Pravilniku o vaspitno-disiciplinskoj i materijalnoj odgovornosti učenika, predlog ukoliko se usvoji, samo navesti u prevodnici.

Foto: Jutjub/ost wow2

Ovom pokušaju da se izbegne kazna, prethodila su još dva. Prvo se dogodilo, kako su “Novosti” otkrile, da je otac N.Ž. (17), učenika koji je izmakao stolicu profesorki Mariji Stevanović, priložio medicinsko mišljenje o psihičkim tegobama svog sina, što je bila tema pretposlednje sednice Nastavničkog veća. Potom je juče, kako su “Novosti” saznale, uoči zasedanja poslednje sednice, roditelj obavestio školu da ne može da prisustvuje zasedanju disciplinske komisije, jer mora da bude u bolnici.

- Poslednju reč u postupku ipak daje direktor škole, koji pokreće,vodi i na kraju donosi rešenje o predlogu Nastavničkog veća škole - navodi izvor “Novosti”.

U međuvremenu, krenulo se sa postupanjem u Višem javnom tužilaštvu u Kruševcu,gde je, kako su “Novosti” objavile juče formirale predmet. Profesorka Marija Stevanović, koja je bila žrtva fizičkog,psihičkoh i digitalnog nasilja se još sinoć izjasnila o događaju, koji je potpuno rekonstruisan.

- Profesorka ima puno poverenje u policiji,tužilaštvo i svoju školu, podršku su joj svi pružili - kaže izvor “Novosti” blizak istrazi.


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (4)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a