НАПАДНУТА ПРОФЕСОРКА ПРВА ДАЛА ИСКАЗ: “Новости” сазнају - Почео припремни поступак због инцидента у Техничкој школи у Трстенику

С.БАБОВИЋ

13. 12. 2022. у 18:54

ПРИПРЕМНИ поступак у оквиру судске истраге о инциденту који се догодио у Техничкој школи у Трстенику 9. новембра, почео је данас у Крушевцу, а прва је исказ дала професорка, оштећена у овом случају - сазнају “Новости”.

НАПАДНУТА ПРОФЕСОРКА ПРВА ДАЛА ИСКАЗ: “Новости” сазнају - Почео припремни поступак због инцидента у Техничкој школи у Трстенику

Фото: Јутјуб/ost wow2

Малолетник И.К.(16), који је снимак измицања столице професорки, њен пад и смејање ђака, поставио на вибер је саслушан, док се Н.Ж. (17), који је професорки измакао столицу, није појавио. Његов отац, Верољуб Живковић - Пуфа је његово одусуство образложио здравственим стањем.

Више јавно тужилаштво у Крушевцу је, према незваничним сазнањима “Новости”, затражило психијатријско вештачење здравственог стања овог ученика пре наредног покушаја давања исказа. Судија се сложила с тим предлогом. Како сазнајемо, давање исказа ученика Н.Ж. заказано је за 17. јануар.

- Оштећена Марија Стевановић је поново описала цео догађај, била је узнемирена - наводи извор “Новости”. - Додатно узнемирење код професорке је изазвало то што су тај снимак, који су како је изјавила, видели многи, “цела Србија”. 

Сам догађај је у суштини расветљен: ученик Н.Ж. (17) је пришао професорки иза леђа, ка радијатору, а на њену сугестију коју је изрекла кроз питање “зар не зна да није пристојно да се некоме стане иза леђа”, ученик је измакао столицу. Професорка је пала, ђаци су се смејали, док су И.К. и М.М. (18), кога процесуира Основно јавно тужилаштво из Трстеника, снимили цео догађај и поделили по мрежама.

 Отац Н.Ж. је обећао да ће обезбедити присуство сина за наредни пут. За сада је остао знак питања изнад његове пријаве да је син покушао самоубиство 4. децембра, због чега је био смештен прво у крушевачкој болници, а онда и на Клиници за ментално здравље УКЦ Ниш, коју је напустио на инсистирање оца.

Прва саслушања почињу сутра и пред Основним тужилаштвом у Трстенику, које М.М. (18), најстаријег учесника догађаја сумњичи за кривично дело злостављање и мучење. М.М. је, да подсетимо, на усвојен предлог Наставничког већа од 23. новембра, као и Н.Ж. (17), нешто касније искључен из школе по одлуци директора Милана Глиџића, али васпитно-дисциплински поступак још није формално окончан. Отуда М.М., према информацијама из колектива, присуствује настави. И.К.(16) се исписао из школе дан пре заседања Већа.


 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (3)

ВРЕМЕНСКА ПРОГНОЗА ЗА ЈУН, ЈУЛ И АВГУСТ: У јулу температуре испод 25 степени, од 10. августа топлотни талас