MALBAŠA U KUĆNOM PRITVORU SA NANOGVICOM: Bivši fudbaler Partizana osuđen na četiri godine zatvora, Tužilaštvo najavilo žalbu

S. J. MATIĆ

02. 08. 2022. u 10:00

BIVŠI fudbaler Partizana Nikola Malbaša (45) osuđen je juče u Višem sudu u Beogradu prvostepenom presudom na četiri i po godine zatvora, za pokušaj ubistva poznanika Igora Neškovića pre dve godine u Zemunu.

МАЛБАША У КУЋНОМ ПРИТВОРУ СА НАНОГВИЦОМ: Бивши фудбалер Партизана осуђен на четири године затвора, Тужилаштво најавило жалбу

Foto arhiva VN

Malbaši je sud ukinuo pritvor u kojem je bio dve godine i prebačen je u kućni pritvor sa nanogvicom do pravosnažnosti presude.

On je, prema optužnici, u julu 2020. sedeo sa Neškovićem u njegovom vozilu i posle svađe ga isekao nožem po rukama i ubo u grudi. Oštećeni je bio nekoliko meseci u bolnici.

Obojica su na suđenju tvrdila da je Neškovića izbo neki treći, nepoznati sedi čovek, kojem je Malbaša dugovao pare. Tvrdili su da je on sedeo iza njih u automobilu.

Predsedavajuća sudija Svetlana Galić kazala je da je sud na osnovu povezanosti svih dokaza, video-snimka, foto-dokumentacije vozila i svih veštačenja, utvrdio da je Malbaša kriv.

- Zaključeno je da je optuženi naneo teške telesne povrede opasne po život. Ubo ga je u centar grudi, što predstavlja pokušaj ubistva - objasnila je sudija Galić.

- Navodi oštećenog da ga je izbo nepoznati čovek su nelogični i kontradiktorni i demantovani su veštačenjima.

TUŽILAŠTVO NAJAVILO ŽALBU

NA ovu presudu moguća je žalba Apelacionom sudu kad stranke dobiju pismenu odluku.

Više tužilaštvo je već najavilo da će se žaliti na visinu izrečene kazne i ukidanje pritvora. Oni su u završnoj reči tražili da se Malbaša osudi na najmanje deset godina zatvora i da mu se produži pritvor.

Malbaša je za ovo krivično delo mogao da dobije kaznu od pet do 15 godina zatvora ili ublaženu, pa je sudija objasnila da je sud izrekao ublaženu, krećući se u granicama minimuma.

Sudija je obrazložila da su posledice krivičnog dela bile ozbiljne, ali ne i fatalne, da je Malbaša do sada neosuđivan, porodičan čovek sa dvoje maloletne dece i da se korektno vladao u pritvoru i na suđenjima.

Malbaša je mirno saslušao presudu, a čini se da je i on, kao i njegovi supruga i roditelji, koji su bili juče u sudnici, odahnuli što je bar na neko vreme pušten u kućni pritvor.

Inače, protiv oštećenog Neškovića se pred Višim sudom vodi postupak u kojem je optužen za drogu, oružje i tešku krađu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave