POSLE TRAGEDIJE MUK: Uprava ustanove nadležene za gradsko kupalište u Odžacima se ne oglašava

Z. R.

15. 06. 2021. u 13:30

IZ uprave Olimpijskog bazena u Odžacima, na kojem se dogodila tragedija, ni danas (15.6.) nije mogla da se dobije nikakva informacija.

ПОСЛЕ ТРАГЕДИЈЕ МУК: Управа установе надлежене за градско купалиште у Оџацима се не оглашава

Foto: SC

Dosadašnji direktor Sportskog centra (SC), ustanove nadležne za rad bazena, rekao je da informacije može da pruži jedino novi direktor, ali on nije bio dostupan za davanje izjava. Na službeni telefon SC posle upornog pozivanja odazvao se čovek, koji se predstavio kao klijent ove ustanove i rekao da „verovatno postoji razlog zašto niko od nadležnih neće da se javi“.

   Ono što žitelji Odžaka povodom strašne nesreće najčešće pominju jeste saznanje, koje niko od nadležnih nije demantovao, da je čuvar bazena gluvonem ili osoba znatno oštećenog sluha.

   - Uz dužno poštovanje i bez ikakve diskriminacije prema osobama s invaliditetom, potpuno je neshvatljivo da bazen čuva neko ko ne može da čuje šta se na objektu dešava. Stražaru sa dobrim sluhom ne bi promakao ni upad dvojice dečaka na bazen, a pogotovo bi čuo pljuskanje vode i pozive u pomoć deteta koje se davilo – rekao je Odžačanin, koji kaže da prilikom zapošljavanja čuvara neadekvatnih sposobnosti za taj posao "verovatno niko nije ni sanjao da se može dogoditi to što se dogodilo".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju