DEKODIRANJE Sky APLIKACIJE KLJUČNO U BORBI PROTIV ORGANIZOVANOG KRIMINALA: Susret ministara pravde Srbije i Crne Gore

Novosti online

07. 07. 2023. u 16:13

MINISTARKA pravde Maja Popović otvorila je, zajedno sa ministrom pravde Crne Gore Markom Kovačem, konferenciju "Sky aplikacija - pojava i izazovi u praksi" koja se održava u Petrovcu (Crna Gora).

ДЕКОДИРАЊЕ Sky АПЛИКАЦИЈЕ КЉУЧНО У БОРБИ ПРОТИВ ОРГАНИЗОВАНОГ КРИМИНАЛА: Сусрет министара правде Србије и Црне Горе

Ministarstvo pravde

Na otvaranju, ministarka je istakla da je dekodiranje Sky aplikacije u Srbiji doprinelo otkrivanju i sprečavanju najtežih krivičnih dela organizovanih kriminalnih grupa, koje su bile aktivne i na teritoriji drugih država, kao i prikupljanju materijalnih dokaza.

- Zakonit način pribavljanja dokaza je ključan za optuženje i osudu izvršilaca krivičnih dela čije izvršenje je otkriveno na ovaj način. Pored toga, dokazi prikupljeni dekodiranjem Sky aplikacije mogu predstvaljati korisne obaveštajne podatke u borbi protiv organizovanog kriminala koji ima transnacionalni karakter i protiv koga je gotovo nemoguće da se jedna država sama bori. Zato je neophodna saradnja sa drugim državama, pribavljanjem dokaza putem dekodiranja Sky aplikacije - rekla je ministarka.
Saradnja je naročito neophodna sa državama koje raspolažu najmodernijom tehnologijom, jer samo one mogu da sprovedu veštačenje elektronskih uređaja koji sadrže ovu aplikaciju i dekodiraju njen sadržaj. To zahteva i unapređenje krivičnog zakonodavstva svake države, kao i postojećeg mehanizma pružanja međunarodne pravne pomoći.
Na konferenciji učestvuju sudije Posebnog odeljenja za organizovani kriminal Višeg suda u Beogradu, kao i sudije Specijalizovanog odeljenja za suđenje za krivična dela organizovanog kriminala, korupcije, terorizma i ratnih zločina Višeg suda u Podgorici i Krivičnog odeljenja Apelacionog suda Crne Gore.
 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu