ĐACI ISKLJUČENI IZ ŠKOLE U TRSTENIKU: Direktor doneo odluku - usvojen predlog Nastavničkog veća

S.Babović

30. 11. 2022. u 08:44

DIREKTOR Tehničke škole u Trsteniku Milan Glidžić doneo je odluku o isključenju dvojice đaka M. M. (18) i N. Ž (17) nakon incidenta koji se dogodio u ovoj školi 9. novembra, saznaju „Novosti”.

ЂАЦИ ИСКЉУЧЕНИ ИЗ ШКОЛЕ У ТРСТЕНИКУ: Директор донео одлуку - усвојен предлог Наставничког већа

Foto:FB

Ovom odlukom usvojen je predlog Nastavničkog veća od 23. novembra.

- Povodom nasilja koje se dogodilo u Tehničkoj školi u Trsteniku, pri čemu je izvršeno fizičko, psihičko i digitalno nasilje nad našom koleginicom, dvojici učenika je izrečena mera isključenja iz škole - navodi u dopisu direktor Milan Glidžić. Rešenja o isključenju su juče poslata roditeljima učenika.

Profesorka Marija Stevanović bila je žrtva nasilja u učionici, kada joj je prvo N. Ž. izmakao stolicu, dok su M. M. i I. K. mobilnim telefonima snimali, a potom i distribuirali taj snimak na društvenim mrežama.

Iste večeri, profesorka se požalila lekarima i ispričala šta se dogodilo.

Upravo su dežurni lekari prvi alarmirali policiju.

- Kada su videli šta se dogodilo, svi su bili mišljenja da slučaj mora da se prijavi, javili su policiji i ona je došla u roku od pet minuta - svedoči za „Novosti” profesorka. - Svi su se tu profesionalno poneli.

Bolovanje su lekari produžili profesorki u toku jučerašnjeg dana.

Više javno tužilaštvo u Kruševcu od 23. novembra postupa po ovom predmetu, kome se priključila i oštećena. U prethodne dve nedelje o incidentu su se oglašavali Centar za socijalni rad u Trsteniku, Aktiv direktora svih škola i obrazovnih ustanova u tom gradu, brojni školski kolektivi i pojedinci.

Kolektiv Tehničke škole je nedvosmisleno pružio podršku napadnutoj koleginici, smatrajući da je ona žrtva fizičkog, psihičkog i digitalnog nasilja. Možda jedna od najvažanijih poruka podrške stigla je od Đačkog parlamenta Tehničke škole u Trsteniku, koju pohađa 635 učenika. Najoštrije su osudili napad na profesorku i na sednici parlamenta svi predstavnici 28 odeljenja ove škole jednoglasno su se ogradili od počinioca nasilja.

- Počinioci nasilja su izolovani primeri u našoj školi, većina đaka zaista ima prave stavove i zna dobro kako se ponaša u školi – rečeno je na sastanku Učeničkog parlamenta Tehničke škole. - Mi smo svi uz profesorku.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (5)

JEZIVA FOTOGRAFIJA: Pronađena u blizini pravoslavne crkve u Vinkovcima - Srbi obešeni o drvo (FOTO)