ŠAPIĆ OTKRIO PLANOVE ZA GSP: "Neće biti poskupljenja karte još godinu dana"

Novosti onlajn

29. 09. 2022. u 21:23

ŠAPIĆ je rekao da mu nije jasan razlog jučerašnjeg protesta predstavnika komunalnog sistema pred sednicu Skupštine Grada.

ШАПИЋ ОТКРИО ПЛАНОВЕ ЗА ГСП: Неће бити поскупљења карте још годину дана

Aleksandar Šapić, Foto Beoinfo

- Da li je protest organizovan zato što želim da sačuvam novac Beograđana, zato što sam rekao da vozači GSP-a treba da imaju veće plate i bolje uslove rada, ili što ne želim da dođemo u situaciju kao letos kada je NIS uskratio naftu pa autobusi nisu mogli da izađu na ulicu, zato što želimo da znamo šta tačno rade zaposleni u GSP-u? - zapitao je on.

Gradonačelnik se pita i da li se protestuje zato što više nema "ozonjavanja vazduha" u autobusima, konsultantskih usluga, što nema reklama koje je neko nekom, kako je rekao, preprodavao za desetostruko manju cenu. 

Zbog toga su nam, kako je ocenio autobusi izgledali kao Mikijev zabavnik, a da pritom nismo nešto posebno ni prihodovali od toga i sličnih stvari.

Naglasio je da se na javni prevoz u Beogradu godišnje iz gradskog budžeta potroši 250 miliona evra.

KAKO POBOLjŠATI NAPLATU KARATA

Da bismo došli do toga da Beograđani redovno plaćaju karte, treba prvo da se vidi kako može da se poboljša usluga javnog prevoza, da se spreče razne malverzacije u okviru preduzeća, da se racionalizuje rad. 

- Kada Beograđani budu videli da su linije frekventnije, da su autobusi čistiji, sređeniji, da je usluga daleko kvalitetnija, ja sam poptuno siguran, možda sam utopista, tada će, čak i bez represije, ljudi početi da plaćaju u daleko većem broju nego danas - očekuje Šapić.

Poručio je i da javni prevoz neće poskupeti sigurno godinu dana. To, kaže, sada nije tema, već  da se racionalizacijom uštedi više desetina miliona evra. 

- Hajdemo da ga popravimo i da smanjimo odliv para, to je kao da je poskupeo, što se tiče gradske uprave. Kada građani počnu da plaćaju, Grad će pratiti tržište - naveo je on.

Najavio je i da će svi autobusi javnog prevoza biti čistiji i crveni. 

(RTS)

BONUS VIDEO:

TITOVA VILA OD 50 MILIONA DOLARA: Pogledajte kako izgleda jedna od najstarijih vila u Njujorku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!