DR Jadranka Otašević, asistent na Odeljenju za logopediju Fakulteta za specijalnu edukaciju i rehabilitaciju (FASPER) ostala je bez posla! Njoj je istekao ugovor o radu na određeno vreme, a uprkos nalogu iz Ministarstva prosvete, konkurs za užu naučnu oblast Poremećaji govora nije raspisan.

Komentari (3)

Žigolo

03.03.2022. 15:51

Ne razumem, šta je tu protivzakonito? Imala je ugovor o radu na određeno vreme koji je istekao i nije produžen niti obnovljen a takođe i niko drugi primljen u radni odnos umesto nje. Preporučujem joj da nastavi da duva u pištaljku u svojstvu uzbunjivača i "opravdano" očekuje da dobije posao ... Tako to ide kad neki ljudi umisle da su "ljudska prava i sloboda" šta god da im padne na pamet

Milica

03.03.2022. 18:29

Мени је ова прича већ постала мучна и напорна. Колико сам схватила (а добро сам схватила), она НЕМА одговарајући докторат односно није докторирала одговарајућу ужу научну област и жели да напредује тамо где нема квалификација. Како се који декан смени, њој тај декан не ваља јер не ради оно што је у њеном интересу и што покушава да изнуди овом медијском хајком коју води. Жао ми је јер ово штети угледу факултета (чији сам дипломац) и све се претвара у један велики циркус, а све зато што једна особа која очигледно нема компетенције жели по сваку цену да достигне нешто што јој не припада.