USRED noći 1949, izbačena sam iz svog doma na ulicu... Pola veka kasnije, samo sam jednom svojom nogom stala na tlo nekadašnjeg vinograda i kuće mojih predaka.

Komentari (2)

Saradžogla

21.09.2021. 18:04

Када ми срби из Србије преузмемо власт од босанских срба СВЕ ОТЕТО ЋЕМО ВРАТИТИ ЗА КРАТКО ВРЕМЕ!Бројне отете куће још држе босански срби који су масовно дошли са титом у ослобођену Србију од стране Црвене армије.Поред живота у отетој кући босански срби су још добили нов трособац.За то време власник отете куће без кривице деценијама је живео у шупи где је дочекао крај живота.ПС..Чешка држава после престанка комунизма за кратко време све отето је вратила.Мој пријатељ чех из Београда чији деда је утекао овде од комуниста 1945 добио је назад право богаство.

Suzana

21.09.2021. 18:14

Pohlepa svake vlasti je evidentna. Ovi sada su "učili" od bivših vlasti komunista ,Tita , i onih posle njih. Ovi sad su učili od najboljih... Sramota je ovo što su uradili i rade ovoj gospođi ,i milionu drugih ljudi. Mom dedi je ista vlast otela 40 hektara zemlje koju je on kupio suvim zlatom koje je zaradio u čeličani u Americi... Nadam se da će uspeti da povrati sve!