PO 200 EVRA ZA ODMOR: Podrška Vlade Crne Gore zaposlenima u prosveti i zdravstvu

I. D. S.

13. 05. 2021. u 08:12

REALIZACIJA turističkih vaučera u vrednosti od 200 evra za prosvetne i zdravstvene radnike počeće 20. maja i trajaće do kraja godine, saopšteno je iz Ministarstva ekonomskog razvoja navodeći da je epidemiološka situacija značajno povoljnija, te da su se za to stekli svi uslovi.

ПО 200 ЕВРА ЗА ОДМОР: Подршка Владе Црне Горе запосленима у просвети и здравству

Foto Arhiva

Iz tog Vladinog resora naveli su da će tada startovati i platforma putem koje će zainteresovani prosvetni i zdravstveni radnici, odnosno korisnici vaučera, moći da bukiraju svoj odmor kod dostupnih privatnih izdavaoca smeštaja.

Iz Ministarstva su napomenuli da su turistički vaučeri validni samo za registrovani privatni smeštaj i njihovo korišćenje je jednokratno. Prema njihovim rečima, vlasniku privatnog smeštaja biće uplaćen novac po osnovu turističkog vaučera deset dana nakon realizacije aranžmana.

Foto: Printskrin

Kada je reč o platformi, iz Ministarstva su rekli da će ona biti dostupna i korisnicima vaučera i izdavaocima smeštaja.

- SMS poruka, koju će korisnici dobiti, sadrži link aplikacije i šifru. Poruke će biti dostavljene na brojeve telefona koji su evidentirani u bazi prilikom prvobitne prijave - navode u saopštenju.

UPOTREBA

FIZIČKOG preuzimanja vaučera neće biti, već će biti "preuzet" i evidentiran kao iskorišten u trenutku kada korisnici vaučera, preko platforme, potvrde rezervaciju izdavaocu smeštaja.

Oni su podsetili da su turistički vaučeri za prosvetne i zdravstvene radnike i podrška izdavaocima privatnog smeštaja mera iz paketa podrške građanima i privredi iz prvog kvartala ove godine.

- Imajući u vidu posebno snažan negativan efekat pandemije na poslovanje izdavaoca privatnih smeštaja, ova mera odnosi se na podršku zainteresovanim građanima koja su upisani u Centralni turistički registar za pružanje usluga u domaćinstvu ali takođe i podrška prosvetnim i zdravstvenim radnicima, koji su u krizi direktno izloženi - kaže se u saopštenju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna