"PRSTI" DPS U NAPADU: Ne stišava se bura posle ataka na novinara u Bijelom Polju

M. S.

24. 03. 2021. u 07:39

BURA posle napada u centru Bijelog Polja na novinara Seada Sadikovića, ne stišava se. Njega je pet-šest "crnogorskih patriota", iz auto-kolone "protiv fašizma i zdravstvenog genocida", napalo u subotu uveče i nanelo mu lakše povrede.

ПРСТИ ДПС У НАПАДУ: Не стишава се бура после атака на новинара у Бијелом Пољу

Foto Privatna arhiva

- Najoštrije osuđujemo huligansko ponašanje pristalica bivšeg režima koje se dogodilo tokom "patriotskog" skupa u Bijelom Polju kada je napadnut novinar TV Vijesti, Sead Sadiković. Ponašanje pristalica odlazeće lokalne vlasti u Bijelom Polju okupljene oko DPS-a, građani Bijelog Polja su najbolje videli u subotu uveče. Da rukovodstvo lokalnih vlasti ima svoje "prste" u organizaciji ovog događaja, govori činjenica da je mesto okupljanja auto-kolone, pored velikog broja javnih površina u Bijelom Polju, baš na parkingu tržnog centra "Imperijal", koji se ni manje ni više, nalazi u vlasništvu porodice gradonačelnika Petra Smolovića! Da ne pominjemo kako se u koloni nalazio veliki broj zaposlenih u Opštini Bijelo Polje kao i funkcionera i članova DPS.

UHAPŠENI

ZBOG sumnje da su počinili krivično delo nasilničko ponašanje, policija je uhapsila Edina Dizdarevićaa (18) i Nermina Omerovića (21) iz Bijelog Polja. Posle saslušanja u Opštinskom državnm tužilaštvu, određeno im je zadržavanje do 72 časa.

Ovo je u utorak saopštio Opštinski odbor Demokratskog fronta u Bijelom Polju, koji podseća da je jedan od vinovnika napada na Sadikovića sin odbornika DPS-a u lokalnom parlamentu, dok se u njegovom društvu nalazila i sekretarica DPS-a Merien Đukić koja je saslušana u CB Bijelo Polje.

- Pošto je istraga i dalje u toku, ne sumnjamo da će isplivati i još lica povezanih sa DPS. Toliko o "patriotskom" karakteru okupljanja. Osuđujemo i naknadnu kampanju DPS-a koji preko njima bliskih medija ovaj događaj pokušava da relativizuje i pripiše mladosti i neiskustvu počinilaca - navode iz DF.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)