NANOSI SNEGA VISINE 1,5 METAR: Kraj drame na Bjelasici, snežne blokade posle tri nedelje oslobođen stočar i njegova porodica (FOTO)

M. S.

21. 01. 2021. u 16:57

НАНОСИ СНЕГА ВИСИНЕ 1,5 МЕТАР: Крај драме на Бјеласици, снежне блокаде после три недеље ослобођен сточар и његова породица (ФОТО)

Foto: Opština Berane

ZORAN Obradović, koji sa suprugom i unukom živi na katuništu Pešića rupe na planini Bjelasica, gajeći stada od 100 ovaca i 50 koza, oslobođen je skoro tronedeljne snežne blokade.

Kroz smetove visine 1,5 metar, do njega su zahvaljujući snažnoj mašini i požrtvovanju, posle višečasovnog proboja stigli radnici Agencije za izgradnju i razvoj Opštine Berane. „Signal“ im je dat iz opštinskog Sekretarijata za poljoprivredu, turizam i vodoprivredu.

- Bilo je jako teško. Na pojedinim mestima gde je bilo prostora da se skloni sneg u stranu put je očišćen, ali gde nije bilo mogućnosti za to, napravljena je staza - kaže za Novosti pomoćnik u Sekretarijatu za poljoprivredu, turizam i vodoprivredu Opštine Berane Milutin Mićović, koji je rukovodio ovom akcijom.- Obradovići imaju veliko stado, a nevolja je što je seno za ovce i koze na Jelovici, četiri kilometra od mesta na kome žive ti vredni ljudi, koji su imali hrane za sebe za narednih mesec dana. Naravno da ćemo im pomoći, koliko god budemo mogli, bez obzira što će biti teško dopremiti seno do katuništa, kome se sada može prići sa glavnog puta, kaže Mićović, ali i domu još jedne porodice koja živi u blizini.

Zahvalan je oslobođeni stočar.

- Pokazalo se da ima ljudi koji misle na nas koji teškom mukom zarađujemo za život. Hvala i Opštini i ljudima iz Agencije - kazao je na pozdravu sa ekipom koja je do njegovog katuništa probila put, Zoran Obradović, koji gore u nedrima Bjelasice provodi ko zna koju po redu zimu, brinući o svom stadu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)