NOVA crnogorska vlada, ukoliko je budu formirala opozicija, neće drastično menjati spoljnopolitički kurs kojim je zemlja dosad išla.

Komentari (14)

Opstanak

03.09.2020. 11:16

@Sale - Ja bih Sale voleo da znas koliko je politika opasna stvar i koliko se sa mocnim zemljama ne igra. Sa organizacijom kakva je NATO pakt nema ocu-necu , za tako nesto mora da ili imas mnogo mocnu armiju sa nuklearnim oruzjem ili sigurna ledja i zeleno svetlo od drzave koja to ima. Srbija bi do sada nestala da nema Rusije iza ledja pa se i tako mora promisliti svaki korak i paziti sta se radi i sta se prica jer niko ne zeli rat a najmanje zbog neke male zemlje. Politika nije stvar zeljenog vec moguceg. Najvazniji je opstanak Srba a za to imamo ledja. Nije lako jer nas je zapad posle 1990 godine izbrisao iz ovog dela evrope i resio da stvori veliku albaniju. Da poznajes odlicno istoriju i veru svoga naroda znao bi koliko je teska i krvava borba Srba za opstanak.

DrDijaspora

03.09.2020. 12:04

@Nikola - @Opstanak Sve ste tacno napisali. Krvava je i mucenicka borba naseg naroda kroz vekove. Srbi su veliki ratnici, ali nazalost vrlo slabi politicari. Nikola Pasic je prvi napravio fatalnu gresku da nije insistirao kod saveznika ( konkretno kod Francuza) da Srbija dobije izlaz na more. Nije bio dalekovid, jer je racunao na more Crne Gore, a to je naravno bila greska. Dalekovidost je nedostajala i svim srpskim politicarima nadalje. Komunisti s Titom su dalje mrcvarili Srbiju, a srpski narod je u II sv. ratu podneo najvece zrtve. O Milosevicu da ne pricamo ... Sreca u nesreci je , da ga Mladic i Karadzic nisu slusali , inace ne bi bilo ni Republike Srpske ...

Šator

04.09.2020. 06:45

@DrDijaspora - Па ни краљ Александар није пуцао од памети. С да ни не заборавимо издајничку улогу многих српских комуниста типа Стамболића, Љубичића, Марковића.... који су аминовали све што су хрвати и словенци смишљали. Наш народ мора и декларативно да се одреди о улози тих (не) људи. Више су они нанијели зла српском народу од Анте Павелића, толике су посљедице њихове издаје.

JOVAN

03.09.2020. 10:34

Pa polako i Rimsko Carstvo se nije gradilo preko noci. Korak po korak, prvo treba da se formira nova vlada sa svimakjoji nece vise Mila, onda treba da se promene Zakoni koji je Milo i njegova partija postavila da bi sa manjinama lako na izborima pobedjivala. I zasto bi mi odmah trebali da izlazimo iz Natoa, kad sada imamo pravo Veta na sve Odluke?!! I us to imamo sve informacije iznutra. Bilo bi nepromisljeno, za ne?

KOJE VI IMATE INFORMACIJE IZNUTRA

03.09.2020. 11:39

@JOVAN - VI SAMO ZNATE KOLIKO CLANOVA BROJI TAJ TERORISTICKI SAVEZ, za ostale stvari su zaduzene samo pet zemalja, vi ostali ste samo neka vrsta pesadije, ili bolje reci topovsko meso, ali ajde niste sami, tako je ceo sljam istocne evrope naseo, i misli da je ravnopravan.

Sale

03.09.2020. 13:53

@JOVAN - Ej Jovane, pa zar ti misliš da vi tamo stvarno imate neka prava? Imate samo jedno, a to je da izvršavate sve što vam se naredi. Inače pasete sankcije ko zec kelerabu.

Napredak

03.09.2020. 10:44

Jasno je da CG ne moze u ovom trenutku menjati kurs po pitanju KiM. Za tako nesto potrebna je geostrateska promena slike evrope. Ono sto je sada najvaznije i za Srbiju i CG jeste opstanak Srpskog naroda povlacenjem spornog Zakona cime ce biti zaustavljeno pokrstavanje i egzodus. Iako se povuce, opstanak Srba bice izazov za novu vladu jer ce pritisci Nemacke i katolika biti nastavljeni oko toga. Tacno je i da mora da se napravi sporazum o medjusobnim odnosima jer Srbija treba da se ocisti od Crnogorskih kadrova koji su decenijama pljackali i stvarali korupciju i kriminal u Srbiji kao i da se ispravi nepravda naneta gradjanima Srbije u vezi besplatnog lecenja i studiranja gradjana CG u Srbiji kojim je stvorena neravnopravnost i podela. Nema vise parazitiranja ali ima bratske pomoci i ljubavi. CG ne moze da opstane bez pomoci Srbije u hrani i ako se stvari urede da svi shvate da jaka Srbija znaci i jaki Srbi u CG onda nece biti problema i da se pomogne i da se napreduje.

iz glave

03.09.2020. 11:34

CG priznanje KiM je nebitno, bitnije je da prekinu saradnju sa Tačijem, da prekinu da budu antisrpska država i da spasu narod od ekonomske katastrofe. A za nekoliko godina NATO će se raspasti, a KiM dovesti poznaniju prava

Dhc

03.09.2020. 12:00

Da bi Srbija i Srpski narod opstao potrebna nam je pomoć naše bratske Rusije i Kine. Da nam nije Rusije Nato bi nas odavno izbrisao sa lica zemlje. Narode volite Rusiju i Kinu.

Marionete

03.09.2020. 12:48

To sta se desava sa politickom scenom odavno nema veze sa glasanjem. Drugi nam postavljaju koga cemo mi da biramo. A jedno je uvek isto, ko ih postavio a narod nije za njih ce i da rade. Iskoristili su narod a postavljaju marioneteOPET