BLOKIRALI ODVOZ UGLJA: Meštani sela kod Pljevalja nezadovoljni ponudom za otkup imanja

M. D.

10. 01. 2024. u 22:02

NEKOLIKO meštana pljevaljskog sela Kalušići blokiralo je odvoz uglja iz kopa Potrlica do Termoelektrane Pljevlja, putem koji vodi kroz njihovo selo, nezadovoljni ponudom koju su dobili od rukovodstva Rudnika uglja, za otkup njihovih imanja.

БЛОКИРАЛИ ОДВОЗ УГЉА: Мештани села код Пљеваља незадовољни понудом за откуп имања

Foto: Pljevaljski portal

Meštanin sela Dubravko Vukojičić kazao je da je od petnaestak porodica deset porodica nezadovoljno ponudom koju im je dostavilo rukovodstvo Rudnika uglja.

-Tražimo da nam se kaže cena po kojoj se otkupljuju naše kuće, štale i pomoćni objekti. Oni to neće da nam kažu čak su i u Elaboratima tu stavku zatamnili. Rekli su nam da će nam cene saopštiti kada potpišemo kod notara da pristajemo na njihovu ponudu. Pitali smo kome da se žalimo oni su nam rekli da ne možemo nikome. Jedino smo zadovoljni ponuđenim cenama zemljišta - kazao je Vukojičić.

On je istakao da su od Rudnika dobili samo konačan iznos njihove ponude u kojem nijesu sadržani pojedinačni koliko plaćaju po metru kvadratnom kuće, a koliko štale i pomoćne objekte.

- Samo su taj podatak naveli za zemljište, koje konkretno meni plaćaju po ceni od 8.2 eura po metru kvadratnom. Kada sam se interesovao po kojoj ceni mi otkupljuju kuću, a koliko pomoćne objekte, rekli su mi da taj podatak neću dobiti. Samo neka nam kažu po kojoj ceni su otkupili i mi idemo dalje i prekidamo blokadu.Ovako ne možeo da angažujemo advokata jer ne znamo cenu po kojoj su otkupili naše nepokretnosti - rekao je Vukojičić.

Kazao je da su nezadovoljni i ukupnom cenom koju im je ponudio Rudnik uglja, a da su ponudom zadovoljne samo četiri porodice koje imaju više hektara zemljišta.

Rudnik planira da otkupi imanja od petnaestak porodica, čije se nekretnine nalaze na obodu Površinskog kopa Potrlica.

Na ponudu Rudnika uglja meštani treba da se izjasne do kraja januara.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!