PODIGNUT KRST NA RATIŠEVINI: Da bude na sabiranje, zajedništvo i slogu

V.V.

19. 07. 2023. u 15:38

OSVEŠTAN je krst podignut na temeljima metoha Manastira Kosijerevo, na Potplanini u Ratiševini nadomak Herceg Novog. Krst e osveštao episkop Budimljansko nikšićki Metodije sa sveštenstvom u prisustvu vernika, predsednika Opštine Stevana Katića i njegovih saradnika.

ПОДИГНУТ КРСТ НА РАТИШЕВИНИ: Да буде на сабирање, заједништво и слогу

fOTO:RTHN

- Ovo znamenje što smo podigli ovde gde je tekla voda živa i molitve svetih Božijih ljudi, potvrdili su arheolozi. Ispitivanjima oni potvrđuju da su tu bili konaci i molitvena monaška zajednica, kazao je u besedi episkop Metodije. Poželeo je potom da bude blagosloveno „osveštenje ovog divnog, svetloga, beloga, drvenoga krsta, istog onakovog na kakvom je i Hristos nakon što ga je neprijatelj razapeo, zagrlio celokupnu vaseljenu.

- Neka svakom bude na spasenje, sabiranje , zajedništvo i slogu, dodao je episkop Metodije i istakao da je ovo „početak zajedničkog rada na obnovi ovog mesta , a time na obnovi i našeg zajedništva, ljubavi i duhovne obnove“.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NOVINARKA KOJA JE POSTALA NASLOV: Sportsko čudo u Srbiji - okupila otpisane košarkašice i svi sad pričaju šta je sa njima uradila