IMA BOGA! Mitropolit Joanikije i sveštenici oslobođeni optužnice

V.K.

02. 02. 2023. u 10:43

SUDIJA Marko Kojović pročitao je oslobađajuću presudu, što je ispraćeno burnim aplauzom. Čitanju presude nije prisustvovao tužilac.

ИМА БОГА! Митрополит Јоаникије и свештеници ослобођени оптужнице

Foto D. Milovanović

Mitropolit Joanikije u završnoj reči je ponovio da 12. maja 2020. godine nije, kao svih prethodnih godina, organizovana tradicionalna litija povodom praznika Svetog Vasilija Ostroškog.

Narod se sam okupljao, a sveštenstvo je, rekao je mitropolit, uradilo samo ono što je trebalo i što se od njih očekivalo, pridružili su se svom narodu.

-Da smo se negde sklonili, verovatno bi nastao haos. Osim toga, taj molitveni hod bi se verovatno pretvorio u politički skup, a to nama nije cilj da se na takav dan pravi politički skup. Molitveni hod se brzo završio, narod se mirno razišao, otišli su zadovoljni - istakao je mitropolit.

BONUS VIDEO - MITROPOLIT JOANIKIJE PRED NIKŠIĆKIM SUDOM: Završno ročište sveštenstvu SPC zbog litije 2020. godine

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)