GUSLARA ZVALI U POLICIJU ZBOG - PESME: Milomir Miljanić moraće da da izjavu jer je pevao “Od glave Zete do grada Spuža” (VIDEO)

V.K.

17. 01. 2023. u 16:01

NARODNI guslar i pevač narodne muzike Milomir Miljanić pozvan je u Centar bezbednosti Nikšić, nakon nastupa u jednom nikšićkom restoranu na dočeku Srpske nove godine i interpretiranja čuvene epske pesme "Od Glave Zete do grada Spuža".

ГУСЛАРА ЗВАЛИ У ПОЛИЦИЈУ ЗБОГ - ПЕСМЕ: Миломир Миљанић мораће да да изјаву јер је певао “Од главе Зете до града Спужа” (ВИДЕО)

Foto: Printskrin Fejsbuk/Milomir Miljanić

Miljanić je vest saopštio na društvenim mrežama. Dodao da se trenutno nalazi u Beogradu, ali da će se odazvati pozivu policije u Nikšiću.

On je objasnio da popularna pesma traje vekovima i da je tek sada kod određenih krugova postala nepoželjna.

Inače,tekst pesme glasi:

“Od glave Zete do grada Spuža, krvavi lanac vojske se pruža. Pritisli Srbi turske livade, Turcima u Spuž zadaju jade. A serdar Vule s visoke kule, Džeferdar pali, kukaju bule. Leleču Turci, kukaju bule, Oj lele lele, evo ga Vule. A serdar Janko sa sabljom maše, Udrite braćo, srpstvo je naše!”

Salve napada što je pevao sa prijateljem ovu pesmu danima trpi i predsednik Opštine Nikšić Marko Kovačević. Naime, na snimku se vidi da, na dočeku pravoslavne Nove godine, Kovačević sa podignuta tri prsta peva “Od glave Zete do grada Spuža”, gde je deo teksta “…Leleču Turci, kukaju bule…”.

Snimak se munjevito širio društvenim mrežama i naišao je na rekacije dela crnogorske javnosti. Čak je zasmetao i reisu Islamske zajednice u Crnoj Gori Rifatu Frjziću, kao i partijama bivšeg režima Mila Đukanovića

BONUS VIDEO - DANICA CRNOGORČEVIĆ NA SCENI SRPSKOG NARODNOG POZORIŠTA: U Novom Sadu počeo doček srpske Nove godine

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!