RAZVLASTITI DPS: Vladimir Joković - Tri priroriteta posle raspisivanja predsedničkih izbora

V.K.

16. 01. 2023. u 21:02

LIDER Socijalističke narodne partije i ministar poljoprivrede Vladimir Joković poručio je da su nakon raspisivanja predsedničkih izbora za 19. mart važna tri prioriteta.

РАЗВЛАСТИТИ ДПС: Владимир Јоковић - Три прироритета после расписивања председничких избора

Vladimir Joković, Foto SNP

- Prvi da u što kraćem roku izabereme četvoro sudija Ustavnog suda i da konačno rešimo to pitanje kako bismo mogli da uđemo u sledeće izbore bez ikakvih pravnih problema. SNP će tome dati maksimalan doprinos, saopštio je Joković.

On je dodao da je prioritet broj dva objedinjavanje onih koji su pobedili 30. avgusta 2020.na parlamentarnim izborima.

-Treba da pokažemo da možemo zajedno i da imamo jedinstvenog predsedničkog kandidata od koalicija koje su nastupile na izborima 30. avgusta i koji će u prvom krugu pobediti predsednika DPS-a, bio to Milo Đukanović ili drugi. Time bi bilo završeno potpuno razvlašćenje DPS-a i oni bi prvi put na neke parlamentarne izbore izašli kao čista prava opozicija - naveo jeJoković.

Prioritet broj tri bio bi nastavak razgovora oko formiranja nove vlade.

- Ako u tome uspemo SNP se za to zalaže i bićemo zadovoljni. A, ako ne uspemo onda bi trebalo rekonstruisati 43. vladu po istom principu kako smo se dogovorili kako bi trebalo da bude formirana 44. vlada. Neki će pitati je li moguće smenjenu vladu rekonstruisati, ali ako svi koji su pobedili 30. avgusta glasali za smenu dva ministra 43. vlade, zašto onda ne bismo mogli izabrati nove ministre i upotpuniti vladu. SNP u potpunosti ostaje otvoren za svako ovo pitanje. I spreman za svaki dogovor kako bi pobednička koalicija i onaj duh od 30. avgusta nastavio da traje do 2024. do kada su mu građani dali poverenje - poručio je Joković.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)