ĐUROVIĆEVA SPREMNA DA PREUZME FUNKCIJU OD MILA: "Nadam se da je dovoljno pameti i odgovornosti u partijama"

Novosti online

30. 11. 2022. u 13:42

- Ustav predviđa mogućnost, ukoliko iz nekog razloga nemamo predsednika države, da predsednik parlamenta obavlja poslove, odnosno vrši dužnost predsednika države do izbora - kazala je predsednica Skupštine Crne Gore Danijela Đurović.

ЂУРОВИЋЕВА СПРЕМНА ДА ПРЕУЗМЕ ФУНКЦИЈУ ОД МИЛА: Надам се да је довољно памети и одговорности у партијама

FOTO: EPA

Ipak, nada se da do toga neće doći.

- Zaista se nadam da je dovoljno daleko 20. maj, a da je dovoljno pameti i odgovornosti u partijama, poslanicima, kako ne bismo došli do te situacije, nego da pitanje Ustavnog suda daleko pre tog datuma rešimo kako bih bila u mogućnosti da u normalnim okolnostima raspišem predsedničke izbore i da ko god bude pobednik – njegova pobeda ne bude upitna, kaže Đurovićeva.

Kada je reč o krizi u Crnoj Gori, protestima, ističe da je DPS zvanično izašla sa tri zahteva – definisanje vanrednih parlamentarnih izbora, povlačenje Zakona o izmenama i dopunama Zakona o predsedniku i glasanje o kandidatima za sudije Ustavnog suda.

- Prema onome što su nas obavestili, oni su spremni da glasaju za jednog kandidata, ukoliko ova dva prethodna uslova budu usvojena. S obzirom na to da sam kao predsednica Skupštine dobila zvanično dopis šefa Kluba poslanika DPS, smatrala sam za shodno da upoznam sve šefove klubova, tako da je održan Kolegijum predsednice Skupštine, navodi Đurovićeva i podseća da je na Kolegijumu dogovoreno da se odloži glasanje o izboru sudija Ustavnog suda za 12. decembar.

Situacija danas je, ocenjuje, bolja nego pre šest-sedam meseci, kada su počeli sa tom pričom.

- Ali ukoliko ne postoji spremnost za dogovor – ne možemo doći do rešenja. Izuzetno je kompleksna situacija, zaključuje Đurovićeva.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

POGLEDAJTE S KAKVIM LAŽOVIMA IMAMO POSLA Vučić pokazao sramnu foto-montažu koju predstavnici opozicije dele po društvenim mrežama (FOTO)

"POGLEDAJTE S KAKVIM LAŽOVIMA IMAMO POSLA" Vučić pokazao sramnu foto-montažu koju predstavnici opozicije dele po društvenim mrežama (FOTO)

- POGLEDAJTE sa kakvim bolesnim lažovima imamo posla, pogledajte, poštovani građani, čime se bave i to već 30 dana, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić, pokazujući javnosti foto-montažu fotografije na kojoj se on navodno grli sa Aljbinom Kurtijem, a koju je Srđan Milivojević iz DS delio na društvenim mrežama.

03. 02. 2023. u 14:22

Komentari (0)

SOČNO TELEĆE PEČENJE U RERNI: Po receptu najiskusnijih kuvara - tajna je u brašnu