BACIO GA POD NOGE KAO FLAŠE DOM PERINJONA DOK SLUŠA JAMI Urnebesno objašnjenje Kneževića o Ustavu: Đukanović je uveo i novu kategoriju

Novosti online

21. 11. 2022. u 13:02

VLADAJUĆA većina je spremna da razgovara o Zakonu o predsedniku ako Milo Đukanović da mandat Miodragu Lekiću, saopštio je na današnjoj sednici Ustavnog odbora lider DNP-a i poslanik DF-a Milan Knežević.

БАЦИО ГА ПОД НОГЕ КАО ФЛАШЕ ДОМ ПЕРИЊОНА ДОК СЛУША ЈАМИ Урнебесно објашњење Кнежевића о Уставу: Ђукановић је увео и нову категорију

Foto: Tanjug

„Ako Lekić nema podršku 41 poslanika, skraćujemo mandat Skupštini i idemo na izbore. Ali je neophodno da proverimo to, ako oni tvrde da imaju većinu nek daju mandat Lekiću, a mi smo spremni zaustaviti izglasavanje Zakona o predsedniku“, rekao je Knežević.

On je pozvao kolege iz DPS-a da prekinu bojkot i da se vrate u Skupštinu.

„Radikalno delovanje DPS-a nas udaljava od puta ka Evropskoj uniji. Nije dobro da prvog u mesecu potrče na blagajnu da prime platu, a ne rade ništa u Skupštini. Građani su ih birali da štite njihove interese, a ne da deluju kroz neke forme Hezbolah i Hamas bitisanja u Crnoj Gori“, istakao je Knežević. 

Prema njegovim rečima, Đukanović nije povredio Ustav nego ga je bacio pod noge.

„Bacio ga je pod noge kao prazne flaše Dom Perinjona kada padne u sevdah slušajući Jami u zelenom salonu hotela Crna Gora. I to treba svi da znaju, da Ustav nije povređen, nego bačen pod Đukanovićeve noge“, kazao je Knežević.

Dodaje da se Đukanović pravda kako nije prekršio Ustav, a upravo on je uveo novu ustavnu kategoriju – njegov osećaj.

„On je uveo novu Ustavnu kategoriju – njegov osećaj, da je veće 40 od 41. Međutim, njegov osećaj nije bio ustavna kategorija ili jeste kada je dao mandat Dritanu Abazoviću. Njegov osećaj se nije dovodio u pitanje kada je bez potpisa mandat dao Dušku Markoviću 2016. godine, dok su pre toga inscenirali pokušaj državnog udara. Ni osećaj Filipa Vujanovića kada je dao mandat Igoru Lukšiću i Milu Đukanoviću. I sad odjednom mi treba da se svi određujemo prema nosu Mila Đukanovića da li smo ga dovoljno uverili da imamo 41 poslanika“, objasnio je Knežević.

Podnošenje potpisa, na koje se mnogi, pozivaju, tvrdi Knežević, nisu ustavna obaveza.

„Zato smo i inicirali izmene Zakona o predsedniku, da onaj koji odbije da da mandat onome ko ima podršku 41 ili više poslanika, da to može da uradi predsednik ili predsednica Skupštine“, ocenio je Knežević.

On je pitao da li iko u Crnoj Gori veruje da će Venecijanska komisija dati objektivno mišljenje na Zakon.

„Nas u Venecijanskoj komisiji predstavljaju Zoran Pažin, Srđan Darmanović i dopisni član Zlatko Vujović. Da mi NVO, koje su bliske ili koje funkcionišu u okviru DPS-a, određuju mišljenje o Zakonu, uopšte ne prihvatam“, rekao je Knežević.

Zatim je predložio da Ustavni odbor narednih dana uputi mišljenje Venecijanskoj komisiji i da je pitaju da li je 41 veće od 40.

Apelovao je na DPS da se izglasa makar jedan sudija Ustavnog suda.

„Nakon lokalnih izbora DPS nije spreman na prihvatanje realnosti, ali ako ne žele dogovor mi ćemo nastaviti u našem pravcu, a oni neka organizuju protest u četvrtak ispred Skupštine. Neka skup otvori Zlatko Vujović i neka nam pročita mišljenje Venecijanske komisije“, zaključio je Knežević.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

PRIORITET ELENA GRUPE:Sprečiti stečaj u Vektra Boki