BUDVA U POLITIČKOJ BLOKADI: Većina odbornika bojkotovala sednicu, sukobili se predstavnik DF i Demokrata

B. DABIĆ

23. 11. 2021. u 17:45

BUDVA je u političkoj blokadi, deo zvanično vladajuće kolacije bojkotuje lokalni parlament, iz najjače političke grupacije Demokratskog fronta (DF) navode da je nedolazak većine odornika na sednicu SO Budva unižen predstavnički dom građana, a “Demokrate su se udružile sa DPS- om”.

БУДВА У ПОЛИТИЧКОЈ БЛОКАДИ: Већина одборника бојкотовала седницу, сукобили се представник ДФ и Демократа

Foto: P. Milošević

Na 11. sednici SO Budva, koja je po hitnom postupku bila zakazana za danas, nakon utvrđivanja nepostojanja kvoruma, te otkazivanja rada iste, došlo je do manjeg verbalnog incidetna između odbornika DF-a i odbornika Demokrata Budve. Predsednik Skupštine opštine Budva Krsto Radović podsetio je na stav Demokratske Crne Gore jasan, te da oni neće učestvovati u radu loklanog parlamenta.

Iz redova DF, koji je tražio “Radovićevu hitnu ostavku, kako bi Budva izašla iz blokade” samtraju da se na ovaj način bojkotuje parlament.

- Današnjim bojkotovanjem sednice Skupštine opštine Budva formirana je nova koalicija u Budvi koju čine Demokrate, DPS, SNP, PRAVA i URA. Još jednom unižen je predstavnički dom građana, jer nakon kvazisvečane sednice koja je juče održana jasno je da su se Demokrate udružile sa DPS- om i da deluju sihronizovano sa manjim partijama kao svojim satelitima - saopšteno je iz Demokratskog fronta Budva.

- Želimo da podsetimo da je sednica sazvana na inicijativu Kluba odbornika “Marko Bato Carević – Za budućnost Budve” na osnovu koje je Ministarstvo javne uprave, digitalnog društva i medija  naložilo predsedniku SO Budva da sazove sednicu po hitnom postupku sa jednom tačkom dnevnog reda – Predlog rešenja o razrešenju i imenovanju predsednika Odbora za izbor i imenovanje.

BOJKOTOM SRUŠENA SKUPŠTINA

- Današnjim bojkotom srušena je Skupština kao predstavničkli dom građana zbog čega nećemo moći da usvojimo pozitivan rebalans budžeta koji iznosi 11,6 miliona evra kao ni budžet za 2022.  godinu. Takođe, nećemo moći da usvojimo Plan investicionih aktivnosti i brojne druge odluke koje su u interesu građana. Demokrate su današnjim bojkotom definitivno pokazale da su između interesa građana i interesa DPS izabrali DPS - zaključuju iz DF Budva.

Postupanjem ministarstva se institucionalno potvrdilo da su Krsto Radović i odbornici Demokrata kršili zakon u kontinuitetu i izvršili nasilnu blokadu rada parlamenta, zbog čega bi Radović da ima minimum moralne i političke odgovornosti morao momentalno da podnese neopozivu ostavku, dodaju u saopštenju.

Demokratski front je već odavno saopštio stav da Krsto Radović nema legitimitet da predsedava skupštinom, ali u cilju prevazilaženja aktuelne političke situacije i zbog interesa građana došli smo na sednicu čija je jedina tačka dnevnog reda bila predlog kluba odbornika Demokratskog fronta. Takođe, od strane koalicionih partnera je saopšteno da isti treba da podnese ostavku što znači da 21 odbornik trenutno traži od Radovića da podnese ostavku.

Bojkotom sednice odbornici Demokrata su pokazali nepoštovanje prema građanima i potvrdili da Radović nema njihovu podršku.

Jučerašnja i današnja sednica su pokazale da je u Budvi na pomolu nova parlamentarna većina i novo prekrajanje izborne volje građana - kazali su iz DF Budva.

- Nakon svečane sednice na kojoj su prisustvovali sa odbornicima DPS, danas su odbornici iz redova Demokrata, i tri odbornika “džakovići” koji su preleteli sa naše liste, uradili isto što mesecima rade njihovi novi koalicioni partneri iz Demokratske partije socijalista i odlučili da bojkotuju lokalni parlament i na taj način nastave da drže grad u nasilnoj blokadi. Ova situacije je identična onoj sa proleća 2020. godine kada su Demokrate preko Crnogorske i DPS izvršile nasilnu promenu vlasti - navode iz DF.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)