HEROJSKA AKCIJA BARSKIH VATROGASACA: Taksista izvučen iz provalije duboke nekoliko desetina metara (FOTO)

B.Dabić

18. 11. 2021. u 11:15

IZ PROVALIJE duboke nekoliko desetina metara, barski vatrogasci spasili su taksistu B. Đ. iz Bara, u noći između srede i četvrtka, u naselju Veliki Pijesak.

ХЕРОЈСКА АКЦИЈА БАРСКИХ ВАТРОГАСАЦА: Таксиста извучен из провалије дубоке неколико десетина метара (ФОТО)

Foto: Služa zaštite Bar

Kako se čovek našao u provaliji zasada nije poznato, ali su vatrogasci uz nadljudske napore uspeli da ga živog iznesu pored magistrale iz provalije duboke nekoliko desetina metara.

U borbu za život čoveka, kroz nepristupačni i klizav teren, krenulo je šest vatrogasaca, u dramatičnoj kišnoj noći na Velikom Pijesku. Skoro dva sata vatrogasci su izvlačili taksistu koji je nakon uspešne akcije prevezen u Opštu bolnicu Bar.

Rukovodilac Službe zaštite Bar Darko Vidaković potvrdio je da su vatrogasci u noći između srede i četvrtka na Velikom Pijesku, ispod vidikovca između dva tunela, spasili čoveka iz provalije. 

- Akcija spasavanja je završena u 3.30. Bilo je šest vatrogasaca koji su se spustili u provaliju sa nosilima. Sve vreme je padala kiša. Nije bilo lako ni spustiti se, a još teže izneti čoveka uz klizavu veliku strminu. Naš posao jeste da spasavamo ljude, a zaista dobro je da se neki od vatrogasaca nije povredio, jer smo na strmom terenu morali da sečemo šiblje da bismo došli do čoveka. Živog smo ga izneli do magistralnog puta - kazao je Vidaković.

Foto: Služa zaštite Bar

U akciji spasavanja su učestvovali vatrogasci: Aco Vulević, Nikola Đuranović, Vladimir Đuranović, Milić Prelević, Mladen Martinović i Darko Vidaković.

Policija je posle ponoći primetila zaustavljeno vozilo pored magistralnog puta Bar—Ulcinj, na lokalitetu koji nije naseljen. Kad su prišli da provere, čuli su jaukanje povređenog iz provalije, te pozvali vatrogasce i Hitnu pomoć.

BONUS VIDEO: 

OGANj IM PROGUTAO SVE: Požar žestoko oštetio kuću u Malom Požarevcu u kojoj živi šestoro dece

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri