KONAČNO PODRŠKA DRŽAVE: Ministar Jakov Milatović u prvoj poseti Herceg Novom

V. V.

21. 07. 2021. u 20:34

U PRVOJ zvaničnoj poseti Opštini Herceg Novi boravio je danas ministar ekonomskog razvoja Jakov Milatović i sa predsednicima Opštine i Skupštine opštine Stevanom Katićem i Ivanom Otovićem.

КОНАЧНО ПОДРШКА ДРЖАВЕ: Министар Јаков Милатовић у првој посети Херцег Новом

Foto: Služba za informisanje Opštine HN

Razgovaralo se između ostalog o stanju u turizmu i značajnoj saradnji koju ova opština konačno ostvaruje sa Vladom Crne Gore.

- Možemo se pohvaliti dobrim rezultatima i aktivnostima u cilju bolje realizacije turističke sezone, čiji je uspeh najbolji pokazatelj uloženih napora. Trenutno u Herceg Novom boravi oko 22.000 turista što je deset puta više u odnosu na isti period prošle godine. Od toga imaju benefita svi: građani, privrednici, centralni i opštinski budžet kao i celokupno društvo - rekao je Milatović.

On je ocenio da je međuresorna saradnja i saradnja sa lokalnim samoupravama pozicionirala Crnu Goru na mapi bezbednih destinacija i da je ova turistička sezona jedna od boljih.

- Oživljavanje turizma u Herceg Novom ali i u celoj Crnoj Gori nije došlo samo od sebe već kroz zajedničke odluke Vlade Crne Gore i opštine Herceg Novi. Jedna od njih je bila i otkup putarine na putnom pravcu Trebinje - Herceg-Novi. Svedoci smo da ovim putnim pravcem u povećanom obimu svakodnevno dolazi veliki broj turista - istakao je Milatović.

I predsednik Katić zadovoljan je ostvarenim rezultatima a istakao je i saradnju Ministarstva zdravlja sa hercegnovskom opštinom podsetivši da i dalje svi zajedno moramo voditi računa o epidemiološkoj situaciji. Katić je informisao ministra da lokalna samouprava ima spremnu Strategiju razvoja grada do 2027. godine i Mapu investicija, ali za projekte iz tih razvojnih dokumenata Herceg Novi dugo nije mogao računati na pomoć države, a budžet grada je bio finansijska osnova za njihovu realizaciju.

OBILAZAK

MINISTAR Milatović je obišao kompleks Portonovi, Lazure Hotel kao i Institut "Dr Simo Milošević". U razgovoru sa v.d.direktoricom Instituta dr Marinom Delić zaključeno je da je Institut najveći resurs u oblasti zdravstvenog turizma pa je modele njegovog oporavka potrebno pažljivo razmotriti i valorizovati za dobrobit svih.

U tom svetlu, dobro je, dodao je Katić da Herceg Novi ove godine može računati na pomoć i podršku države. On je pozvao i na zajedničko rešavanje problema Bolnice Meljine i Vektra Boke, kao i projekta povezivanja Luštice sa graničnim prelazom Debeli brijeg.

-Kada su u pitanju razvojni projekti bez kojih ovaj grad ne može da funkcioniše, konstatovali smo neke pogrešne odluke koje su unazadile i turističku i zdravstvenu ponudu, ali i kvalitet života stanovnika Herceg Novog. Sa nivoa Opštine i sa nivoa centralne vlasti trudićemo se da u narednom periodu to ispravimo, obećao je Milatović.

 

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije