NAJVEĆA INVESTICIJA U GRADU U PROTEKLE 3 DECENIJE: Otvorena javna garaža u centru Herceg Novog sa 170 parking mesta

V.V.

14. 07. 2021. u 15:08

OD danas (14.jul) su Novljanima i gostima dostupna parking mesta u centru grada, kod zgrade opštine, a javna garaža otvorena je sinoć uz vatromet, nastup Gradske muzike i mažuretki, orkestra Šlezinger iz Kragujevca i Muzičkog kolektiva Kino kultura i brojne zvanice.

НАЈВЕЋА ИНВЕСТИЦИЈА У ГРАДУ У ПРОТЕКЛЕ 3 ДЕЦЕНИЈЕ: Отворена јавна гаража у центру Херцег Новог са 170 паркинг места

FOTO: V. V.

Garaža koja se spušta do nivoa obale i prostrani plato koji se naslanja na Njegoševu ulicu izgrađeni su za godinu i po i značajna su dopuna gradskoj infrastrukturi u kojoj je parking bio jedan od ključnih problema. Vrednost ovog projekta je  3,9 miliona evra.

Predsednik Opštine Stevan Katić koji je otvorio  objekat podsetio je da je ovaj prostor do pre dve godine bio nedovoljno iskorišćen, simbolizovao je neko drugo, prošlo vreme, a sada je konačno postao funkcionalan i dobio moderno ruho, kakvo priliči gradu koji se ubrzano kreće putem razvoja. 

Prema njegovim rečima, jedna od najvećih investicija u gradu u poslednjih 30 godina, finansirana je direktno preko budžeta Opštine, a simboliše ambiciju  da se podigne standard i kvalitet života u Herceg Novom.

 - On predstavlja profesionalizam i uspeh, ali i hrabrost. U ekonomski najtežem periodu 21. veka, ne samo u Crnoj Gori već i u celom svetu, učinili smo gotovo nemoguće – nismo zapostavili potrebe građana i gostiju Herceg Novog, niti zanemarili težnju za opštim napretkom i boljitkom – istakao je Katić.

Nesumnjivo, javna garaža olakšaće pristup i boravak u centru grada  a plato će postati mesto okupljanja, druženja i razmene iskustava, lokacija na kojoj će biti organizovani mnogi kulturni događaji, uveren je Katić.Njegova ocean je I da Herceg Novi zaslužuje da postane epicentar progresa cele zemlje, pa realizacijom svakog novog projekta treba da služi kao primer u zemlji i šire.

Katić je čestitao 13. jul uz - želju da slobodu koju danas imamo i osećamo iskoristimo na najbolji mogući način, da radimo i beskompromisno se borimo za bolje sutra. -

Ceremoniji otvaranja trga i javne garaže, pored svih sekretara i opštinskih funkcionera, rukovodilaca javnih preduzeća, prisustvovali su i konzul Republike Srbije u Herceg Novom Zoran Dojčinović i ministar savetnik u Ambasadi Republike Srbije u Crnoj Gori, Mićo Rogović, ali i čelnici Opštine Tivat Željko Komnenović i Vladimir Arsić.

 

U garaži je 170 parking mesta a još desetak je obezbeđeno na pristupnoj saobraćajnici. Plato je oplemenjen novim zelenilom.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave