DEČJI SAJAM NA OBALI REKE Kod Beograda na vodi otvorena dvodnevna manifestacija za najmlađe

S.V.

16. 09. 2023. u 21:00

U SAVSKOM parku kod Beograda na vodi otvoren je "Dečji sajam", koji traje i danas. Mališani i njihovi pratioci uživali su u druženju sa omiljenim junacima, bogatom ponudom na tezgama i neprekidnom zabavnom programu na bini sa glumcima, pevačima, horovima i dečjim ansamblima.

ДЕЧЈИ САЈАМ НА ОБАЛИ РЕКЕ Код Београда на води отворена дводневна манифестација за најмлађе

BEOINFO

Zamenica gradonačelnika Beograda Vesna Vidović otvorila je ovu manifestaciju i istakla da Grad posebnu pažnju posvećuje najmlađima.

- Beograd je grad koji brine o najmlađima. Želimo da u njemu sva deca imaju bezbrižno i srećno detinjstvo - rekla je ona. - Grad je od 1. septembra obezbedio besplatne udžbenike za sve osnovce i srednjoškolce, a takođe od ovog septembra i vrtići u Beogradu su besplatni, dok nas u narednom periodu očekuju i besplatni časovi engleskog jezika za sve predškolce, najavila je Vidović.

Ona je podsetila da su prošle godine deljeni vaučeri za kupovinu sportske opreme u iznosu od 6.000 dinara, te da će se ova praksa nastaviti.

-Naime, Skupština Grada je donela odluku da sva deca do 19 godina dobiju vaučere od Grada Beograda, stim da ćemo ih ove godine, pored sportkse opreme nameniti i za kupovinu sredstvava za igru i edukaciju. Iste vaučere će dobiti i svi zaposleni u predškolskim i školskim ustanovama- navela je Vidović.

Prema njenim rečima, odlukom Vlade Republike Srbije i Grada Beograda došlo do znatnog povećanja plata zaposlenih u prosveti.

-To će dodatno doprineti i kvalitetu rada sa našim najmlađima, ali i da prosvetnim radnicima vratimo ugled i poštovanje koje zaslužuju - ukazala je Vidović

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

ITALIJA U ŠOKU: Evo zbog koga je Janik Siner ostavio devojku (FOTO)