ŠAPIĆ: Pokazali smo da rokovi tokom rekonstrukcija ulica mogu da se poštuju

Novosti online

15. 11. 2022. u 10:42

OTKADA je usvojen rebalans budžeta Grada Beograda za 2022. i kada je obezbeđena milijarda dinara za rekonstrukciju i sanaciju gradskih ulica, pokazalo se da rokovi u ovim poslovima mogu da se poštuju, rekao je danas gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić. On je u gostovanju na TV Prva precizirao da je mnogo saobraćajnica obnovljeno u roku od deset do dvadeset dana, te da će najduža rekonstrukcija trajati oko mesec dana.

ШАПИЋ: Показали смо да рокови током реконструкција улица могу да се поштују

Foto M. Anđela

– Za oko dve nedelje, odnosno pred kraj planiranih radova izaći ću sa svim lokacijama i nazivima urađenih ulica, kilometražom i ispoštovanim rokovima. Ideja je da se, ipak, najviše radova izvodi tokom leta jer je tada Beograd „najkomotniji” i više-manje prazan, ali mislim da smo i sve do sada uradili kvalitetno, brzo i efikasno – naveo je Šapić.

Gradonačelnik je podsetio da je oformljeno nadzorno telo „Lice grada”, koje svakog ponedeljka proverava, prati proces rada i rokove ne samo za gradska preduzeća već i za republička, ukoliko su angažovana u Beogradu.

Šapić je ovom prilikom naglasio da blizu osnovnih škola i vrtića već više od mesec dana o mališanima i njihovoj bezbednosti brinu komunalni milicionari „Beli”, te da su reakcije roditelja i građana izuzetno dobre.

– Upravo sada definišemo lokacije njihovih stanica, kojih bi na teritoriji grada trebalo da bude oko sto, 70 na gradskim i 30 na prigradskim opštinama. Sledeće godine raspisaćemo konkurs za najmanje još 500 i verujem da će onog momenta kada to bude zaživelo, a već je počelo, slika Beograda, naročito kada je u pitanju bezbednost, biti bolja, a onda i komunalni red – rekao je prvi čovek prestonice.

Gradonačelnik očekuje da će do kraja godine započeti podela novogodišnjih vaučera koje bi trebalo da dobiju sva deca Beograda, zaključno sa mladima do kraja srednje škole, kao i oni koji rade sa decom.

– Roditelji ne treba da se brinu, kada se ispoštuju sve zakonske procedure započećemo podelu, a ono što smo obećali to ćemo i ispuniti – rekao je prvi čovek prestonice.

Šapić se osvrnuo i na problem javnog prevoza u glavnom gradu i najavio da će se sledeće nedelje u saobraćaj pustiti 100 novih autobusa na gas. To će biti novi i moderni autobusi i na taj način smanjiće se zagađenje u našem gradu, ali i podići kvalitet saobraćaja.

Govoreći o problemu zagađenja, Šapić je rekao da država poslednjih godina u zaštitu životne sredine, smanjenje zagađenja, kao i u alternativne načine grejanja ulaže velika sredstva i ta davanja višestruko su veća nego ikada do sada.

– Postoje određeni faktori koji utiču na zagađenje, kao što su vremenski, na koje ne možemo da utičemo, a koji nisu opravdanje za to što je vazduh zagađen. Svakodnevno ćemo raditi na ovom problemu, pokušaćemo da smanjimo zagađenje od individualnih ložišta, ali i da nađemo način da smanjimo broj automobila. To su neke od mera koje preduzimamo da kvalitet vazduha u našem gradu bude što bolji – rekao je gradonačelnik.

BONUS - NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

DANAS JE DOBAR DAN ZA SRBIJU: Vučić se oglasio sa važnim vestima (FOTO)