NOVI KLUB ZA PENZIONERE U DOBANOVCIMA: Objekat otvoren uz pomoć opštine Surčin i Grada

J.D.

17. 03. 2022. u 18:34

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić obišao je danas novi klub za seniore u Dobanovcima u opštini Surčin.

НОВИ КЛУБ ЗА ПЕНЗИОНЕРЕ У ДОБАНОВЦИМА: Објекат отворен уз помоћ општине Сурчин и Града

Privatna arhiva

Zajedno s njim objekat su obišli i gradska sekretarka za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljević, predsednik opštine Surčin Stevan Šuša i pomoćnica direktora Gerontološkog centra Beograd Milica Đorđević. 

Kako je Vesić tom prilikom istakao, otvaranje kluba ima dvostruku poruku, najpre da Grad vodi računa o najstarijim sugrađanima, a potom i da se u ovom surčinskom naselju dosta radi i gradi. Uređen je centar mesta i dom kulture, odnosno mesna zajednica, gradi se i nova sala, a sređuje se i fasada škole, precizirao je Vesić. 

– Na ovaj način pokazujemo koliko nam je važan svaki deo Beograda, ali i Surčin jer ne postoji nijedan njegov deo da se nešto nije uradilo ili se ne radi u njemu. U sistemu ima oko deset hiljada seniora, a otvaranje klubova jeste ulaganje u kvalitet života najstarijih sugrađana. Oni su podneli najveći teret ekonomske stabilizacije zemlje i da se to nije desilo, mi ne bismo imali para u budžetu za ulaganja. Zato se trudimo da im vratimo i na ovaj način. Klub u Dobanovcima je donekle drugačiji jer ima više prostora kao i svoj fitnes deo, što će biti praksa u budućnosti gde za to ima prostora – kazao je Vesić. 

Najstariji su zaslužili da vodimo računa o njima, onako kako su oni vodili računa o nama, poručio je Vesić. 

– Ako budemo poštovali jedni druge, tada će se naš grad razvijati. Ovo je mali deo zahvalnosti koji možemo da im damo – kazao je Vesić. 

Sekretarka za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljević istakla je da je Beograd od danas bogatiji za još jedan klub za najstarije sugrađane, koji je 33. u našem gradu. 

– Čitava ideja potiče upravo od penzionera koji žive u ovoj opštini, ali se mora naglasiti i zalaganje Opštine Surčin, koja je obezbedila prostor, dok je opremanje kluba na sebe preuzeo Grad Beograd. Još 2014. godine postavili smo cilj da svaka opština na teritoriji grada ima bar jedan klub za najstarije sugrađane. Otvaranjem ovakvih klubova podstičemo proces aktivnog starenja, ali i međugeneracijske solidarnosti. Naš sledeći cilj jeste da na svakoj opštini imamo najmanje po dva kluba za najstarije sugrađane, dok je primarni cilj da do 2030. godine u Beogradu bude 50 ovakvih klubova – rekla je Nataša Stanisavljević. 

Predsednik opštine Surčin Stevan Šuša zahvalio je Goranu Vesić i Nataši Stanisavljević na svemu što rade za opštinu Surčin i podsetio da su nedavno počeli radovi na izgradnji dve kuće za porodice slabijeg materijalnog stanja. 

– Danas možemo da kažemo da je Grad u poslednje vreme uložio dosta sredstava u opštinu Surčin. Potrudićemo se da u dogledno vreme obezbedimo  bar još jedan klub za penzionere, budući da su naselja Progar, Boljevac ili Petrovčić prilično udaljena od centra Surčina i da penzionerima nije lako da prelaze toliki put – rekao je Šuša.  

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SKANDAL U RIMU: Novak Đoković pogođen flašom u glavu! (VIDEO)