DODELA NAGRADA MLADIM REŽISERIMA: Festival "KIDIKEM" ove subote u Dečjem kulturnom centru

A. V. V.

02. 03. 2022. u 15:25

FESTIVAL dečjeg video klipa "KIDIKEM" održaće se u subotu, 5. marta, od 12.00 časova u maloj sali Dečjeg kulturnog centra Beograd. U okviru manifestacije biće uprličena besplatna projekcija nagrađenih filmova, a najboljim autorima biće uručene nagrade.

ДОДЕЛА НАГРАДА МЛАДИМ РЕЖИСЕРИМА: Фестивал КИДИКЕМ ове суботе у Дечјем културном центру

DKCB

Nakon projekcije žiri i urednica festivala Marija Milanović Lazarevski dodeliće Gran-Pri za najbolji film u celini - ZLATNI KADAR, nagradu za najbolju režiju, specijalna priznanja (za kameru, montažu, animaciju, ideju) i nagradu "Nova nada" za izuzetna ostvarenja dece i mladih u filmskoj umetnosti.

"Jutjub nagrada" biće dodeljena kasnije i to filmu sa najvećem brojem pregleda, o čemu će odlučiti gledaoci na zvaničnom jutjub kanalu DKCB. Glasanje će početi odmah posle projekcije nagrađenih filmova i trajaće do 21. marta.

Na ovogodišnjem takmičenju nadmetali su se deca i mladi, koji su imali zadatak da naprave film kratke forme u trajanju od tri minuta koji će odgovoriti na temu "Izvan granica". U selekciju je ušlo 57 videa iz čitave Srbije, dok su ove godine prvi put učestvovali i takmičari iz regiona - Ljubljane i Skoplja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DA LI JE JUTARNJA RAKIJICA OTROV ILI LEK? Stručnjak za toksikologiju razbila mitove (VIDEO)