Crnogorsko primorje kao mesto duhova, meštani pesimistični: Nema turista, nema nikoga

Novosti online

nedelja, 21. 06. 2020. u 19:10

Црногорско приморје као место духова, мештани песимистични: Нема туриста, нема никога

Foto B. Pantić

Prognoze za turizam u Budvi i Baru, dva verovatno najpoznatija letovališta u Crnoj Gori, veoma su pesimistične

Prognoze za turizam u Budvi i Baru, dva verovatno najpoznatija letovališta u Crnoj Gori, veoma su pesimistične.

Leto već počinje, a u metropoli crnogorskog turizma, Budvi, boravi svega hiljadu i po gostiju. U zemlji ih je ukupno nešto preko pet i po hiljada, što je za 92% manje nego u istom periodu prošle godine.

Kako kažu ugostitelji, porez je ostao isti kao da je i svaka druga turistička sezona, a kako kažu meštani, sve je obavijeno velom neizvesnosti.

Što se Bara tiče, u kafićima i restoranima, stolice su prazne. Po koji meštanin ispija kafu, ali to je daleko od očekivanog. Cene su na prošlogodišnjem nivou, a ugostitelji i tamo tvrde da za sada posluju u minusu.

"Turista ima vrlo malo, uglavnom su zastupljeni domaći turisti. Predsezonu smo faktički izgubili, očekujemo da nešto bude tokom jula i avgusta", kazao je ugostitelj Adel Bećović.

I u Starobarskim suvenirnicama i prodavnicama je slična situacija, s tim što još uvijek ni su otvorene sve radnje koje posluju sezonski.

"Ne dešava se ništa. Možda vikendom, subotom i nedeljom dođu naši sugrađani iz Bara. Zatvoreno je sve, čekamo otvaranje granica", rekao je trgovac Remo Beharović.

"Umereni smo optimisti. Ne možemo očekivati rezultate koje smo ostvarili u prethodnom periodu. Za to će trebati sigurno jedan duži vremenski period", istakao je direktor Turističke organizacije Bar Emil Kukalj.

Komentari (18)

Salle

21.06.2020. 19:54

Sigurno 50% turista iz Srbije neće u MNE zbog režima , Grčka je zasad prioritet a CG zadnja opcija

zaliv.net

24.06.2020. 01:45

@Salle - @HNovi, pa naravno da je bolje, nije uopste za poredjenje. Takodje Srbi ne treba da idu u CG na more sve dok je Milo na vlasti. Braca Srbi iz CG treba da dodju u Srbiju na odmor.

Ulcinj

21.06.2020. 19:57

Kakva je poseta turista u Ulcinju? Tamo su granice otvorene za domaće i domaće turiste.

Meli

21.06.2020. 22:45

Bravo Stvarno of Albanaca oko molion idu u Cerno Goru i svi ce potrositi oko 1000 euroa tamo i tako Cerna Gora spasava godisnju turizam.

Марко

22.06.2020. 06:31

Сунцобран 5 еура,лежаљка 3 еура плаћају Руси брале,не требају нама парадајз туристи.Хахаха кад се сетим овога

Sima

23.06.2020. 21:32

Svi vi Crnogorci znate ko je kriv za to,al ćutite jer vam je dobro pored Mila. Uvukli ste se u mišiju rupu i čekate. Jadno je vaše čojstvo. Gledate kako vam otimaju crkvu i maltretiraju narod,a vi ćutite i sponzorišete vašeg diktatora. Iduća godina će vam biti još gora,neće vam doći ni tih par domaćih, dok vam bude diktatator na vlasti. Nema Rusa?Rusi su sa Srbima. Pitajte Grke da vam malo pozajme turiste?Koje ste vi smeće,neće vam Srbin tamo više ući i da mu platite.

Patriota

24.06.2020. 12:21

Sta vas briga milogorci imate svog don mila i raspopa dedeica niko vam vise nije ni potreban.