„Licitarsko srce“ u Kosjeriću

T. PAUNOVIĆ

23. 08. 2013. u 22:23

„Лицитарско срце“ у Косјерићу
Završen peti međunarodni festival dečjeg folklora „Licitarsko srce“. Posle niza gostovanja po okolini, završni koncert održan u Užicu
KOSJERIĆ - Iako se hvale da KUD „Maksim Marković“ ima najbolji folklorni ansambl u Srbiji, stanovnici grada na Skrapežu priznali su da je nastup učesnika petog međunarodnog festivala dečjeg folklora „Licitarsko srce“ bio, zaista, nezaboravan doživljaj. Oko 800 mladih igrača, pristiglih iz Turkmenistana, Turske, Češke, Grčke, Bugarske, Makedonije, BiH i iz naše zemlje svakodnevno su oduševljavali poklonike kulture u Užicu, te stigli da prirede programe u Kosjeriću, Bajinoj Bašti, Višegradu, ali i za turiste na Zlatiboru. Stigli su, naravno, i da se dive lepotama Višegrada, Andrićgrada, Kusturičinog Mećavnika...

Juče, poslednjeg dana Festivala, mladi folklorci posetili su i umetničku grnčarsku koloniju u Zlakusi, a pred rastanak koji je protekao u suzama - u znak zahvalnosti domaćinima iz Užica - u petak uveče su priredili završni koncert.

Organizatori ove velike smotre kulturne baštine - Udruženje građana „Era“, Grad Užice, TO Zlatibora, te opštine Kosjerić, Čajetina i Bajina Bašta - uz Predstavništvo Republike Srpske u Beogradu, ali i sponzor akcije „Kultura bez granica“, kompanija NIS, nisu krili zadovoljstvo što su bili domaćini mališanima iz sedam zemalja, obećavši da će „Licitarsko srce“ i dogodine „kucati“ u opštinama Zlatiborskog okruga.

PODRŠKA

POKROVITELj ovogodišnjeg festivala bio je predsednik Republike Srbije Tomislav Nikolić, a jedan od medijskih partnera - Kompanija „Novosti“.


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije