Srpska odbojkašica Brankica Mihajlović rekla je da je njena ekipa još pod euforijom zbog plasmana u finale Olimpijskih igara, ali da najbitnije tek sledi.

- Euforija je izražena, strasti se nisu smirile, ali smo svesne toga da nas čeka finale i da treba da zaboravimo sve što smo uradile do sada i da se posvetimo onome što je najbitnije - rekla je Mihajlovićeva novinarima u Rio de Žaneiru.

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije igraće u noći između subote i nedelje protiv Kine u finalu Olimpijskih igara u Riju. Srbija je imala odličan put do finala, pošto je nakon grupne faze slavila protiv favorizovane Rusije u četvrtfinalu i SAD u polufinalu.

Brankica Mihajlović je kazala da je njena ekipa slavila, ali ne mnogo, i da tek očekuje veliko slavlje.

- Slavile smo uz muziku po sobama, ali ništa više od toga jer smo svesne da će biti teško u finalu. Očekujemo novo slavlje. Još nismo svesne šta smo radile, stižu komentari iz Srbije i Republike Srpske, svi prate i jako mi je drago zbog toga - kazala je ona.

Srbija je najbolju utakmicu na takmičenju odigrala upravo protiv Kine, u grupnoj fazi, kada je bila ubedljiva i pobedila u tri seta. Mihajlovićeva ipak očekuje da u finalu bude znatno teže.

- Bilo je lagano, ali zbog toga što nismo dopustile da dišu. Odigrale smo tada jedan od najboljih mečeva. Biće teže u finalu, ali verujem da sve kreće od nas, ako budemo onakve kakve znamo da budemo, verujem da će ishod biti kao i u prvoj utakmici - rekla je Brankica Mihajlović.