Poznat termin održavanja Olimpijskih igara naredne godine?

V.N.

29. 03. 2020. u 15:41

Познат термин одржавања Олимпијских игара наредне године?

Ilustracija Foto: Depositphotos

Prvobitni termin Igara bio je od 24. jula do 9. avgusta ove godine, a Japan je u organizaciju do sada uložio 12 milijardi dolara
MEĐUNARODNI olimpijski komitet dugo je prolongirao odluku o odlaganju Olimpijskih igara. Ali, posle mnogobrojnih pritisaka od strane olimpijskih komiteta veoma uticajnih zemalja kao što su SAD, Australija i Kanada, najveća svetska sportska smotra u Tokiju odložena je za leto 2021. godine.

Japanska nacionalna televizija NHK, pozivajući se na neimenovane izvore, juče je objavila da je određen termin održavanja odloženih Olimpijskih igara. Ceremonija svečanog otvaranja trebalo bi da bude održana 23. jula naredne godine, dok bi Igre bile zatvorene 8. avgusta.

Podsećamo, japanski premijer Šinzo Abe obelodanio je 24. marta da se Olimpijske igre odlažu zbog svetske pandemije virusa kovid-19, na otprilike godinu dana, čime je Tokio postao prvi grad u 124-godišnjoj istoriji modernih olimpijskih igara u kojem takmičenja nisu održana prema predviđenom datumu, isključujući godine u vreme Prvog i Drugog svetskog rata, kada su Olimpijske igre bile otkazane.

Japan je u organizaciju Igara uložio 12 milijardi dolara, a ovogodišnji gubitak planiranih prihoda ne bi trebalo da se odrazi na japansku ekonomiju, s obzirom na to da će i rashodi biti manji. Japanski ministar ekonomije Jasutoši Nišimura izjavio je da vlada planira stimulativni paket ekonomskih mera, koje je premijer Abe nazvao najvećim u istoriji.

- Ako su rashodi prebačeni na sledeću godinu, to znači da ćemo taj novac imati na raspolaganju ove godine. To ćemo uzeti u obzir - rekao je Nišimura za NHK.

ODGOVARA ZA SVE SPORTOVE
I "NjUJORK tajms" je izneo saznanje da bi početak OI u Tokiju trebalo da bude zakazan za 23. jul naredne godine.
- Taj datum je pogodan za sve sportove i čini se jedinim verodostojnim - piše "Njujork Tajms".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije