Jankovićeva: Srbi su borci koji nikad ne odustaju!

N. Stanojčić

04. 12. 2014. u 19:14

Za sve u životu smo morali da se borimo, ništa nam nije “palo sa neba”, iako smo mala država imamo mnogo fantastičnih sportista - priča Jelena

Nikada Jelena Janković nije krila koliko voli svoju zemlju. Igrala je za Srbiju povređena, pod lekovima, rizikovala karijeru, a prisetila se i početaka. Borbi sa ratom, lošim stanjem u državi, velikim borbama..

- Kada se kao dete suočavate svakodnevno sa ratom, onda to nije lako. Nismo imali ni struju tada, a tradicija tenisa nije postojala. Takođe, nismo imali ni gde da treniramo - priseća se Jelena na početku razgovora za “Mumbaj Miror”.

Đoković, Ivanovićeva i ona su trenirali u čuvenom Olimpijskom bazenu, a to je bio samo jedan od razloga zbog čega su bili primorani da napuste Srbiju.

- Nije to bio jedini razlog. Kao nacija smo veoma uspešni u sportu. Kao mala država “proizvodimo” fantastične sportiste. Ipak, naša borba je bila ogromna. Morali smo za sve naporno da radimo. Ništa nam nije “palo sa neba”. Uvek smo bili gladni i željni uspeha. Mi Srbi smo borci koji nikada ne odustaju!

Prošlo je skoro pet godina od kada je Jelena bila prva na planeti, a u većem delu ove sezone je bila veoma dobra.

- Preko šest godina sam u vrhu svetskog tenisa, što je prilično dug period. Bila sam u TOP 10 ove godine, ali sam tada povredila leđa. Nisam mogla ni da treniram, čak ni da se sagnem i da podignem patike. Povređivala sam se i u prošlosti, ali nikada nije bilo ovako ozbiljno. Da biste se takmičili na vrhunskom nivou morate da budete potpuno spremni. Ukoliko niste, padate na rang-listi, a ponekad nije sve u rankingu, već u uživanju na terenu - zaključila je DŽej-DŽej.

NOVAK I SERENA MENTALNO JAKI
Govorila je srpska teniserka o odnosu sa Novakom Đokovićem, ali i o Sereni Vilijams.
- Nole ima sjajan smisao za humor, pravi je šaljivdžija. Pored toga je mentalno neverovatno jak i to je ono što vam je potrebno u ključnim poenima. Da biste ga pobedili morate da budete na najvišem nivou. Isto to važi i za Serenu Vilijams. Doduše, jedna sam od retkih koja je četiri puta uspela da je pobedi - kaže Jankovićeva.


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

BELKA

05.12.2014. 13:47

@BELKA - Vidi pobracenu albano-kurvatske negativce kako ljuto negiraju!!! Eh kad bi imali tenisere kao sto ih SRBIJA ima!!!! Nazalost ih nema;-);-);-) Bravo Jelo, Bravo Nole, Bravo SRBI;-);-);-)