Svi su ubeđeni da će Jirgen Klop u predstojećem prelaznom roku pojačati napad. Kako zbog više opcija u ofanzivi, tako i zbog činjenice da će se Afrički kup nacija naredne godine igrati ponovo u zimskom periodu što znači da će ostati bez Mohameda Salaha i Sadija Manea, dvojice od udarne trojice igrača u napadu.


Jedan od igrača koji bi mogao da se preseli na “Enfild” je Timo Verner. On je ove sezone, za sada, postigao 27 golova u dresu Lajpciga.


- Prošle sezone sam produžio ugovor i pričalo se da me Bajern želi. Sada su se u medijima pojavile spekulacije o Liverpulu - počeo je priču Verner za “Skaj sport”.


Potom je poslao jasnu poruku i praktično pozvao engleskog velikana da ga dovede.


- Tamo imate najboljeg trenera na svetu Jirgena Klopa. Takođe, mnoge stvari sugerišu da bih se po stilu igre odlično uklopio. Međutim, sada ne smem da razmišljam o tome, imam još dosta stvari koje treba da uradim sa Lajpcigom. Pre svega je tu revanš sa Totenhemom u Ligi šampiona. Teško je sada razmišljati o narednoj godini i sledećem klubu - rekao je Verner.


Navodno u njegovom ugovoru postoji otkupna klauzula od 50 miliona evra koju je tražio prilikom potpisivanja novog ugovora prošle sezone. Pored Vernera na radaru je i Džejdon Sančo iz Dortmunda, ali je on znatno skuplji - Borusija navodno ne bi pristala na ponudu ispod 120 miliona evra.