REZOLUCIJA NIJE POSTIGLA EFEKAT: Vučelić - Poraz zapada je evidentan

Novosti online

23. 05. 2024. u 21:21

GLAVNI i odgovorni urednik Večernjih novosti Milorad Vučelić izjavio je da rezolucija o Srebrenici nije postigla efekat da optuži srpski narod za genocidnost.

РЕЗОЛУЦИЈА НИЈЕ ПОСТИГЛА ЕФЕКАТ: Вучелић - Пораз запада је евидентан

Foto: Printskrin/TV Pink

U čemu je obrt - Srbija je i ovom rezolucijom oklevetana. Međutim i po obrazloženjima onih koji su govorili,  istina je do njih doprla, nije ih dodirnula ta kleveta o Srbiji kao genocidnoj. UN jesu kompromitovane ovom rezolucijom, međutim, ogromnim otporom i brojkom od 107, na neki način pokazuju da mogu biti bolje mesto nego što je sad. Rezolucija nije postigla efekat da optuži srpski narod za genocidnost, ali je uspela u nečem drugom, da destabilizuje Balkan, da destabilizuje i BiH i Crnu Goru. I biće tu i dalje uznemirenja, kazao je Vučelić gostujući na TV Pink.

On smatra da je to nesumnjivo postignuto.

- Imamo predlog Vlade u Republike Srpske o razdruživanju, nemire u Crnoj Gori.  Nije probolem samo što u tome što je Crna Gora glasala protv već što je preko amandmana upala u zajedničku manipulativnu mrežu u koju su mnogi upali. Poraz zapada je evidentan, ta slika sveta, odnos snaga koji postoji definitovno je poremećen. Ta slika - zapadni način vođenja politike se okončava, kazao je on.

Prema njegovim rečima, ppokazuje se i da se vredi boriti.

- Srbija je iskoristila ugled koji je stvarala. Svaka čast predsedniku Vučiću koji tu prednjači, ali i drugima u  našoj diplomatiji. To su neke dobre stvari kooje su ispale, a loše su što je ta rezolucija usvojena. To će biti zloupotrebljavano i mi ne možemo čak ni da pretpostavimo kako će sve biti zloupotrebljavana, rekao je Vučelić.

BONUS VIDEO: TROBOJKE SE VIJORE I NA KiM: Podrška Vučiću i njegovoj borbi u GS UN iz Kosovske Mitrovice

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

REVANŠ ALBANCIMA OD GROBARA I DELIJA: Ovo se na EURO 2024 desilo dan nakon što se veličala velika Albanija (FOTO)